Τρίτη 21 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΝΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση Ελλήνων και μεταναστών εργατών για την κοινή τους πάλη

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση
Με αποφασιστικότητα, διεθνιστικό ταξικό πείσμα και πίστη ότι οι εργάτες όλης της Γης έχουν κοινά συμφέροντα, κοινό εχθρό, την εξουσία του κεφαλαίου, και κοινή προοπτική, τη σοσιαλιστική - κομμουνιστική κοινωνία, Ελληνες και μετανάστες εργάτες συμμετείχαν στην εκδήλωση των ΚΟ Μενιδίου του ΚΚΕ το Σάββατο το βράδυ στην πλατεία Αγ. Τριάδας.

Οι κομμουνιστές του Μενιδίου, με ισχυρούς δεσμούς με τους μετανάστες εργάτες της περιοχής, συνεχίζουν μια παράδοση που υπάρχει τα τελευταία χρόνια, να διοργανώνουν εκδήλωση για την κοινή πάλη, τον ενωμένο αγώνα στον δρόμο της ανατροπής της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, όπως ήταν και το σύνθημα της φετινής εκδήλωσης. Κεντρικός ομιλητής στη εκδήλωση ήταν ο Πέτρος Αλέπης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος ανάμεσα σε άλλα τόνισε:

«Είμαστε στην ίδια όχθη του ποταμού με τους εργάτες όλων των χωρών. Εμείς δεν διαχωρίζουμε τους ανθρώπους από το πού γεννήθηκαν, τι χρώμα έχουν, σε ποιο θεό πιστεύουν, ποιες είναι οι ιδιαίτερες συνήθειες, ήθη και παραδόσεις τους. Είναι άλλωστε βαθιά μέσα στη μνήμη μας οι καραβιές Ελλήνων εργατών που τις προηγούμενες δεκαετίες έφευγαν από εδώ για να βρουν μια καλύτερη ζωή σε όλες τις άκρες του πλανήτη (...)

Ως ΚΚΕ βλέπουμε τους εργάτες μετανάστες που εργάζονται και κατοικούν στη χώρα μας σαν ταξικά μας αδέλφια. Καλούμε όλους του Ελληνες εργάτες να συμβάλουν ώστε οι μετανάστες συνάδελφοί τους να ενταχθούν στην πάλη. (...) Ξεχωρίζουμε την αγωνιστική στάση εργατών μεταναστών σε κλάδους όπως τα Τρόφιμα - Ποτά, που έκαναν απεργία μέσα στο καλοκαίρι στα φυτώρια, για τα μεροκάματα πείνας και τις άθλιες συνθήκες δουλειάς.

Στην εργατική τάξη, στη νεολαία, δεν επιτρέπουμε να πιάσει το δηλητήριο του ρατσισμού, του φασισμού, της ξενοφοβίας. Κάνουμε πράξη το σύνθημα "Εργάτη, νέε, σκέψου ταξικά, ρατσιστή σε θέλουν τα αφεντικά"».

(...) Οι εργάτες, οι νέοι, μπορούν να συνειδητοποιήσουν και να μπουν μαζικά στον αντικαπιταλιστικό αντιμονοπωλιακό αγώνα, να νικήσουν τους εκμεταλλευτές τους, να χτίσουν τη δική του σοσιαλιστική κοινωνία, στην οποία θα αναπτυχθούν αμοιβαία επωφελείς σχέσεις με άλλες χώρες και λαούς».

Κλείνοντας ανέφερε ότι το σύγχρονο και προοδευτικό σήμερα είναι οι λαοί να ζουν ειρηνικά, κάνοντας οι ίδιοι κουμάντο στον τόπο τους, και κατέληξε: «Σε κάθε περίπτωση, η σοσιαλιστική - κομμουνιστική κοινωνία έρχεται στην επιφάνεια ως αναγκαιότητα σε κάθε βήμα, σε κάθε εξέλιξη, με όλο και μεγαλύτερη ένταση».

Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με τραγούδια από την Ιστορία του επαναστατικού κινήματος της χώρας και διεθνώς, το συγκρότημα της Τομεακής Οργάνωσης των Δυτικών Συνοικιών της ΚΟ Αττικής. Η εκδήλωση έκλεισε με τον Υμνο της παγκόσμιας εργατικής τάξης, τη «Διεθνή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ