Τρίτη 21 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πανηγυρικό «άδειασμα» ξανά στα ευρωατλαντικά παραμύθια

Ο βρώμικος ρόλος των λυκοσυμμαχιών της ντόπιας αστικής τάξης και η υπονόμευση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων από αυτές αναδείχθηκε και στη Σύνοδο στην Αθήνα, Παρασκευή και Σάββατο, της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ. Χαρακτηριστικά, κληθείς το Σάββατο να σχολιάσει τις προκλήσεις της Τουρκίας στα ανατολικά της Κρήτης (βλ. θέμα σελ. 6) αλλά και συνολικά, ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής, ναύαρχος Ρομπ Μπάουερ, απάντησε:

«Από τη στιγμή που δεν είναι θέμα του ΝΑΤΟ, είναι θέμα μεταξύ των δύο κρατών, δεν θα απαντήσω σε αυτό. Υπάρχει μια διχογνωμία των δύο κρατών και μέσα στο ΝΑΤΟ, αυτό δεν είναι κάτι στο οποίο πρέπει να απαντήσει το ΝΑΤΟ», ήταν η ωμή απάντησή του, φουσκώνοντας ξανά τα πανιά της τουρκικής προκλητικότητας.

Αλλωστε, την ίδια μέρα που συνεδρίαζε στην Αθήνα σύσσωμη η ΝΑΤΟική στρατιωτική ηγεσία και οι Ελληνες κυβερνώντες έδιναν όρκους πίστης στη λυκοσυμμαχία, το κοντέρ της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο κατέγραφε την παρουσία 11 αεροσκαφών που έκαναν 18 παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών και 3 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, ενώ δεκάδες παραβιάσεις και εμπλοκές σημειώθηκαν και χτες, στο πλαίσιο αποβατικής άσκησης των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στον κόλπο της Σμύρνης και της αντίστοιχης κινητοποίησής τους.

Την ίδια ώρα βέβαια συνεχίζονταν αδιαλείπτως και οι ασκήσεις και αποστολές όπου επιχειρούν μαζί, υπό τη ΝΑΤΟική σημαία, οι ελληνικές και τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις.

Χαρακτηριστικά, στο διάστημα 12 με 24 Σεπτέμβρη διεξάγεται στην Ανατολική Μεσόγειο ανοιχτά του ναυστάθμου του τουρκικού ΠΝ στο Ακσάζ, στη Μαρμαρίδα, η ΝΑΤΟικού σχεδιασμού άσκηση εγκατάλειψης και διάσωσης πληρώματος υποβρυχίου (Submarine Escape and Rescue - SMER) «Dynamic Monarch / Kurtaran '21», όπου συμμετέχουν προσωπικό και μέσα από ΗΠΑ, Ιταλία, Τουρκία, όπως και προσωπικό από Καναδά, Ελλάδα και Ισπανία.

Συνεργασία υπάρχει και στο πλαίσιο της επιχείρησης «Sea Guardian», που ελέγχει την «κίνηση» στη Μεσόγειο, με τη συμμετοχή και ιπτάμενων ραντάρ από Ελλάδα και Τουρκία.

Δεν περνά εξάλλου απαρατήρητη η πληροφορία ότι στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της γείτονα προσέφερε εκ μέρους της κυβέρνησής του τον ναύσταθμο Σμύρνης για έδρα των ναυτικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ, όπως και όποια άλλη βάση θέλουν εντός της τουρκικής επικράτειας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με άσκηση επανακατάληψης νησιού ολοκληρώθηκε η «Μέγας Αλέξανδρος» (2022-05-18 00:00:00.0)
Συνεκπαιδεύσεις με την Τουρκία για την υλοποίηση του ΝΑΤΟικού σχεδιασμού (2020-06-23 00:00:00.0)
Συνέχιση τουρκικών προκλήσεων εντός ΝΑΤΟικού πλαισίου (2016-05-06 00:00:00.0)
Εντείνεται η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο (2015-06-10 00:00:00.0)
Με Ελληνα διοικητή (!) οι τουρκικές παραβιάσεις (2004-11-05 00:00:00.0)
Αρχισε η ΝΑΤΟποίηση του Αιγαίου (2000-12-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ