Σάββατο 25 Σεπτέμβρη 2021 - Κυριακή 26 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
47ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Δύο σημαντικές εκθέσεις για την πρώτη «έφοδο στον ουρανό»...

«150 χρόνια από την Παρισινή Κομμούνα... Η πρώτη έφοδος στον ουρανό... Η σημερινή πάλη για να τον κατακτήσουμε...»: Με το θέμα αυτό δεσπόζει στην καρδιά του Φεστιβάλ, δίπλα στην Κεντρική Σκηνή, η κεντρική έκθεση. Οι οργανωμένες ξεναγήσεις είναι διαρκείς, με Οργανώσεις της ΚΝΕ και του ΚΚΕ να καλούν φίλους και οπαδούς για να περιηγηθούν μαζί στα πλούσια ντοκουμέντα.

Καθένας και καθεμιά που επισκέπτεται τον χώρο έχει να μάθει και κάτι καινούργιο, ενώ δεν είναι λίγοι όσοι έρχονται δεύτερη και τρίτη φορά για να ξαναδούν, να μελετήσουν κάποια από τα εκθέματα, να «βουτήξουν» ακόμα βαθύτερα στα συμπεράσματα από το «πιο υψηλό παράδειγμα του πιο περίλαμπρου προλεταριακού κινήματος του 19ου αιώνα».

Λίγο παραδίπλα, τις εντυπώσεις «κερδίζει» και η ξεχωριστή εικαστική έκθεση που φιλοξενείται στο Στέκι του Πολιτισμού, στο θεατράκι του πάρκου, την οποία έχει επιμεληθεί η Επιτροπή Πολιτισμού του ΚΣ της ΚΝΕ. Θέμα της η Τέχνη στην Παρισινή Κομμούνα.

Μέσα από εικαστικά έργα, γελοιογραφίες - λίγο έως πολύ άγνωστα στο ελληνικό κοινό - κείμενο, πρωτότυπες συνθέσεις, βιογραφικά μεγάλων καλλιτεχνών της εποχής, ο επισκέπτης της έκθεσης προσεγγίζει πλευρές του πλούσιου και πρωτοπόρου έργου που υλοποιήθηκε και στον τομέα του Πολιτισμού αυτές τις 72 μέρες.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ