Σάββατο 25 Σεπτέμβρη 2021 - Κυριακή 26 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
47ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ
Παιχνίδι, κέφι και δημιουργία!

Στον χώρο του Παιδότοπου δεκάδες χαμογελαστά πρόσωπα μικρών παιδιών, με όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας, αυτών και των γονιών τους, διασκεδάζουν από την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ.

Παιχνίδια, μουσική, κατασκευές και άλλα πολλά περιλαμβάνει το πλούσιο πρόγραμμα, που μετά από μια μεγάλη περίοδο που έμειναν μακριά από κοινωνικές συναναστροφές, βοηθά τα παιδιά να κοινωνικοποιηθούν συνδυάζοντας μάθηση, παιχνίδι, χαρά και δημιουργία. Ενώ όπως μας εξηγεί για το φετινό «θέμα» του χώρου η Πέγκυ Σαμαρά, υπεύθυνη του Παιδότοπου, γίνεται προσπάθεια τα παιδιά να καταλάβουν μέσα από το παιχνίδι ότι οι λαοί επηρεάζουν και επηρεάζονται ο ένας από τον άλλο και περισσότερο μοιάζουν παρά διαφέρουν.

Την πρώτη μέρα, στον χώρο έγινε επίδειξη από τον μάγο Τριστάν που... μάγεψε και παράσταση Καραγκιόζη που έκλεψε τις εντυπώσεις, ενώ τη δεύτερη μέρα οι εκδηλώσεις στον παιδότοπο ήταν αφιερωμένες στη μουσική. Τα χαρτόνια, οι χάντρες και το ρύζι μετατράπηκαν σε ...μαράκες, ντέφια και ταμπουρίνα. Από νωρίς τα μικρά παιδιά με μεγάλο ενθουσιασμό και τη βοήθεια φοιτητριών από τα Παιδαγωγικά Τμήματα έφτιαχναν τα δικά τους μουσικά όργανα και μετέπειτα τη δική τους μπάντα για να τραγουδήσουν και να χορέψουν!

Ακολούθησε η αφήγηση παραμυθιού, ενώ το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με μια ξεχωριστή παράσταση μαριονέτας από τον Χρήστο Τζίκα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ