Σάββατο 25 Σεπτέμβρη 2021 - Κυριακή 26 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
47ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
ΣΤΕΚΙ ΝΕΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Βήμα καταγγελίας της ελληνικής εμπλοκής

Τα δικαιώματα των στρατευμένων δεν σταματούν έξω από τις πύλες των στρατοπέδων και αυτό είναι κάτι που αναδεικνύεται από το περίπτερο που λειτουργεί στο Στέκι για τους Νέους Στρατευμένους, όπου δίνουν το «παρών» φαντάροι συζητώντας και ανταλλάσσοντας πείρα για τη θητεία τους. Εκεί φιλοξενείται και η ιστοσελίδα alt.gr, που καθημερινά δίνει τη μάχη της ενημέρωσης για τον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Από το Στέκι διακινείται η έκδοση «Φύλλο Πορείας», καθώς και άλλα υλικά, όπως αυτό με τα υλικά από την τηλεδιάσκεψη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, με το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών.

Η μείωση της θητείας αλλά και διεκδικήσεις όπως η κάλυψη του κόστους της είναι βασικά ζητήματα που προβάλλονται από τα ταμπλό του χώρου, ενώ καταγγέλλεται η μετατροπή της χώρας σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο και στόχο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, όπως με την κατάπτυστη Συμφωνία για τις Βάσεις, και διατυπώνεται το αίτημα απεμπλοκής της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Ακόμα, υπάρχουν ειδικές αναφορές στα προβλήματα του προσωπικού στις Ενοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν τις θέσεις και τις διεκδικήσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για τα παραπάνω.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ