Σάββατο 9 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συγκέντρωση, για να σωθούν οι παραλίες

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί αύριο Κυριακή η Συντονιστική Επιτροπή για τη Διάσωση της παραλίας Σαρωνικού, στην ακτή Βουλιαγμένης και ώρα 1 το μεσημέρι. Κεντρικό σύνθημα της συγκέντρωσης είναι να μην ξεπουληθούν οι ακτές της Βάρκιζας και της Βουλιαγμένης στο ιδιωτικό κεφάλαιο, κάτι που απεργάζεται η σημερινή κυβέρνηση.

Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «η Συντονιστική απευθύνει έκκληση προς όλους τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου να ενώσουν τη φωνή τους με τη δική μας, πριν όλη η παραλία του Σαρωνικού καταληφθεί από τα αυθαίρετα και τους "σεκιουριτάδες" των "ημετέρων" διαπλεκομένων συμφερόντων και στερηθούν την απόλαυση της θάλασσας, καθώς η κυβέρνηση Σημίτη κατέστησε τις ακτές αντικείμενο της πιο βάρβαρης εμπορικής εκμετάλλευσης».

Σε άλλο σημείο, η επιτροπή σημειώνει πως μεθοδεύεται η παραχώρηση της ακτής της Βάρκιζας. «Αποκαλύπτεται», τονίζεται, «ότι το ήδη υπογραφέν σχέδιο σύμβασης, εξασφαλίζει την παραχώρηση στην εταιρία εκμετάλλευσης, τόσο της Ακτής του ΕΟΤ έκτασης 92,7 στρ., όσο και της συνεχόμενης ελεύθερης παραλίας έκτασης 141,4 στρ, στην οποία η ΕΤΑ ΑΕ, σκοπεύει να κτίσει ξενοδοχείο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ