Σάββατο 9 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χωρίς ταξί τη Δευτέρα

Με την ακινητοποίηση των οχημάτων τους μεθαύριο Δευτέρα, εκφράζουν οι ιδιοκτήτες ταξί της Αθήνας την αντίθεσή τους στο σχέδιο της κυβέρνησης να ανοίξει το δρόμο στις πολυεθνικές να αλώσουν τον κλάδο, με την ίδρυση ανώνυμων εταιριών ταξί.

Με απόφαση του ΔΣ του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) τα ταξί στην πρωτεύουσα θα ακινητοποιηθούν από τις 5 τα ξημερώματα μεθαύριο Δευτέρα μέχρι τις 5 τα ξημερώματα της ερχόμενης Τρίτης12 Φλεβάρη.

Κύριο αίτημα των επαγγελματιών αυτοκινητιστών ταξί της Αθήνας, είναι να ανασταλεί για δυόμισι μήνες κάθε συζήτηση για την αλλαγή του νομικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία των ταξί (προωθούμενο νομοσχέδιο για την ίδρυση και λειτουργία εταιριών ταξί), μέχρι να ολοκληρωθεί σχετική μελέτη που έχει αναθέσει στο Πανεπιστήμιο Πειραιά η διοίκηση του Συνδικάτου.

Αλλα αιτήματα του κλάδου είναι: Η ελεύθερη κυκλοφορία των ταξί στις λεωφορειολωρίδες, όταν μεταφέρουν επιβάτες και η δημιουργία εσοχών για επιβίβαση - αποβίβαση. Η διορθωτική αναπροσαρμογή των κομίστρων, των πρόσθετων αεροδρομίου και ραδιοταξί.

Οι αυτοκινητιστές ταξί της Αθήνας προγραμματίζουν απεργιακή συγκέντρωση τη Δευτέρα στις 11 π.μ. κάτω από τα γραφεία του ΣΑΤΑ, στην οδό Μάρνη 17.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ