Σάββατο 30 Οχτώβρη 2021 - Κυριακή 31 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργούν και κατεβαίνουν στην Αθήνα οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ

Στις 13 Νοέμβρη η απεργιακή κινητοποίηση για τις θέσεις εργασίας και τη διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας της επιχείρησης

Με τη νέα απεργιακή κινητοποίηση και το συλλαλητήριο στην Αθήνα, το Σάββατο 13 Νοέμβρη, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δίνουν συνέχεια στον πολύμηνο δίκαιο αγώνα τους για τη διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας της επιχείρησης, των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους.

Σχεδόν δυο χρόνια τώρα οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, στα μεταλλεία της Βοιωτίας και της Εύβοιας και στα γραφεία της ΛΑΡΚΟ δίνουν έναν μεγαλειώδη αγώνα ενάντια στους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, που παραδίδει τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας και τον ορυκτό πλούτο της χώρας στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Μέσα από τον αγώνα τους και με τη μεγάλη λαϊκή και εργατική αλληλεγγύη που εισπράττουν έχουν καταφέρει να βρίσκονται ακόμα στην εργασία τους, να βάζουν εμπόδια στα σχέδια της κυβέρνησης και της ΕΕ και να πάρουν πίσω περικοπές που είχαν επιβληθεί αρχικά από τον ειδικό εκκαθαριστή.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν τα Σωματεία Εργαζομένων από το σύνολο των εγκαταστάσεων της ΛΑΡΚΟ, στις αρχές της βδομάδας, ανέδειξαν για μία ακόμα φορά τις μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες της ΛΑΡΚΟ και τον τεράστιο πλούτο που παραδίδεται στα χέρια μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Κατήγγειλαν τη συνειδητή απαξίωση των εγκαταστάσεων και της παραγωγικής λειτουργίας, τόσο από τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ όσο και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, τονίζοντας ότι αυτή η απαξίωση και η υπερχρέωση της ΛΑΡΚΟ εξυπηρετούν τους σχεδιασμούς για την εκποίησή της.

Σύμφωνα επίσης με τα όσα ανέφεραν οι εκπρόσωποι των Σωματείων στη συνέντευξη Τύπου, αλλά και όσα έχουν καταγγείλει μέσα από ανακοινώσεις, το εργοστάσιο έχει ουσιαστικά εγκαταλειφθεί, χωρίς την απαραίτητη συντήρηση, με αποτέλεσμα ο κίνδυνος για την ασφάλεια και τη ζωή των εργαζομένων να είναι μεγαλύτερος από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν. Παράλληλα, εργοστάσιο και μεταλλεία υπολειτουργούν, διαμορφώνοντας ένα σκηνικό πλήρους εγκατάλειψης, για το οποίο την ευθύνη φέρει η κυβέρνηση.

Με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και τους ξεχωριστούς διαγωνισμούς εκποίησης των περιουσιακών στοιχείων της ΛΑΡΚΟ να βρίσκονται στην τελική ευθεία, οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία της επιχείρησης δηλώνουν την αποφασιστικότητά τους να δώσουν συνέχεια στον αγώνα τους για τη διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας, των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους.

Τονίζουν ότι δεν θα κάνουν βήμα πίσω από τα αιτήματά τους, ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν τις θέσεις εργασίας τους και απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους φορείς, τα σωματεία και τους εργαζόμενους να σταθούν για άλλη μια φορά στο πλευρό τους και να συμμετάσχουν στο μεγάλο συλλαλητήριο το Σάββατο 13 Νοέμβρη στην Αθήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ