Παρασκευή 5 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ»
Καλεί σε μαζική συμμετοχή στη σημερινή συγκέντρωση με το πλαίσιό της

Η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών» καλεί όλους τους πυροσβέστες, μόνιμους, πενταετείς και εποχικούς, να δώσουν μαζικά το «παρών» στην ένστολη πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνεται σήμερα από την Ομοσπονδία στις 11 το πρωί στην Αθήνα, έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ανάμεσα στις διεκδικήσεις που προβάλλει είναι τα εξής βασικά αιτήματα: «Μονιμοποίηση όλων των 5ετών και των συμβασιούχων πυροσβεστών και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν στο έπακρο όλες οι πραγματικές κενές θέσεις, που ξεπερνούν σήμερα τις 4.000, και αύξηση της οργανικής δύναμης του Πυροσβεστικού Σώματος στα επίπεδα που απαιτείται. Κατάργηση του κανονισμού μεταθέσεων και επιστροφή των συναδέλφων που ξεσπιτώθηκαν και συνεχίζουν να ξεσπιτώνονται με μεταθέσεις μακριά από τα σπίτια τους. Κατάργηση των επιφυλακών που πραγματοποιούνται σε τακτική βάση, για να καλύψουν τα τεράστια κενά, τις ελλείψεις και τις πάγιες ανάγκες της υπηρεσίας. Οχι στους αντεργατικούς πειραματισμούς στο ωράριο εργασίας, ανθρώπινα ωράρια εργασίας στις πυροσβεστικές υπηρεσίες στις πυρκαγιές, στις διασώσεις, στις παροχές βοήθειας. Χρηματική αποζημίωση για την υπερωριακή εργασία και την εργασία κατά τη διάρκεια Κυριακών και αργιών, όπως ισχύει για όλους τους πολιτικούς δημόσιους υπαλλήλους. Ενταξη του επαγγέλματός μας στα Βαρέα, Επικίνδυνα και Ανθυγιεινά. Πλήρης εφαρμογή της νομοθεσίας για την προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας στην Εργασία. Αυξημένα μέτρα προστασίας του προσωπικού, μέχρι να εξαλειφθεί πλήρως η πανδημία του κορονοϊού».

Επίσης σημειώνει:

«Δεν ξεχνάμε τις μεγάλες ευθύνες της πλειοψηφίας των συνδικαλιστών της ομοσπονδίας (ΠΟΕΥΠΣ) και των πρωτοβάθμιων σωματείων, που έβαλαν πλάτη και χειροκρότησαν τον νόμο 4662/2020, που υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο την υπηρεσία μας, την Πολιτική Προστασία της χώρας και τις εργασιακές μας σχέσεις. Είναι αυτοί που πρότειναν στις κυβερνήσεις να ξεσπιτώνονται με μετάθεση οι πυροσβέστες και να διαλυθεί ο οικογενειακός τους προγραμματισμός, προκειμένου να "μπαλώνουν" ελλείψεις νησιωτικών και άλλων απομακρυσμένων περιοχών στην επικράτεια, και συνέβαλαν στην ακόμα μεγαλύτερη αποδυνάμωση αρκετών Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, Σταθμών και Κλιμακίων της χώρας.

Για όλους αυτούς τους λόγους καλούμε τους συναδέλφους μας να συμμετέχουν μαζικά στην ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας με το πλαίσιο διεκδικήσεων της "Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών", για να δώσουμε ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω και ότι είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε δυναμικά και αγωνιστικά να γίνουν πράξη τα δίκαια αιτήματά μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ