Παρασκευή 5 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΗΠΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ
Ομάδα εργασίας αναζητώντας συμβιβασμούς

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε χτες ότι Τουρκία και ΗΠΑ θα δημιουργήσουν κοινή ομάδα εργασίας προκειμένου να «διευθετήσουν τη διαφωνία» για τους «S-400», αναδεικνύοντας πώς προχωρά το διμερές παζάρι ώστε να υλοποιηθεί ο ευρύτερος αμερικανοΝΑΤΟικός σχεδιασμός για την περιοχή. Μιλώντας σε επιτροπή της τουρκικής Βουλής ο Τσαβούσογλου είπε ότι «η συνάντηση Ερντογάν - Μπάιντεν έγινε σε εποικοδομητική ατμόσφαιρα» και έκρινε σκόπιμο να επανέλθει σε θέματα - «αγκάθι» για τις διμερείς σχέσεις. «Η συνεργασία των ΗΠΑ με το PKK/YPG (σ.σ. κουρδικές αυτονομιστικές οργανώσεις) και η συμπεριφορά τους στο θέμα των "S-400", όπως και η παρουσία της FETO (σ.σ. η οργάνωση του Φ. Γκιουλέν) στις ΗΠΑ, δεν συνάδουν με το συμμαχικό πνεύμα», ανέφερε, υποστηρίζοντας ότι η ομάδα εργασίας θα ασχοληθεί με όλα αυτά.

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Αμυνας υποστηρίζει πως «οι αναφορές σε κοινωνικά δίκτυα ότι οι "S-400" μεταφέρθηκαν στο Ιντσιρλίκ δεν είναι αληθείς», μετά από σχετικά δημοσιεύματα, όπως στο αμερικανικό «Bloomberg».

Ας καταγραφεί τέλος η δήλωση που έκανε ο Μεσούτ Χακί Τζασίν, σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου, απευθυνόμενος στους Αμερικανούς: «Εγκαταλείπετε την Τουρκία, πάτε στην Αλεξανδρούπολη και, όπως κάνουν τα παιδιά στη θάλασσα, χτίζετε κάστρα από άμμο, ενώ στήνετε και βάση στην Κρήτη. Ενας πύραυλος να πέσει εκεί από την Κριμαία, δεν θα μείνει ούτε Κρήτη ούτε Αλεξανδρούπολη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ