Παρασκευή 5 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΚΕ - ΚΝΕ
Πλούσια δραστηριότητα για τα 80χρονα του ΕΑΜ

Εκδήλωση για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ οργανώνει η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ την Κυριακή 7 Νοέμβρη, στις 11 π.μ. στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:

-- Κώστας Σκολαρίκος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ, με θέμα «80 χρόνια ΕΑΜ - Συμπεράσματα και διδάγματα από την πάλη του ΚΚΕ την περίοδο του ιμπεριαλιστικού πολέμου».

-- Γιώργος Σανίδας, πανεπιστημιακός καθηγητής και μέλος του Τμήματος Ιστορίας της Επιτροπής Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με θέμα «Οι δύο κόσμοι της κατεχόμενης Θεσσαλονίκης. Αντίσταση και δοσίλογοι».

-- Δημήτρης Παπατολίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, με θέμα «Το Μακεδονικό Γραφείο του ΚΚΕ και η δράση του στις αρχές του ιμπεριαλιστικού πολέμου».

Παράλληλα, το Τμήμα Ιστορίας της Επιτροπής Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ διοργανώνει ιστορικούς περιπάτους αύριο Σάββατο, στις 10 π.μ. και στις 12 μ., με σημείο εκκίνησης τη συμβολή των οδών Ολυμπιάδος και Αποστόλου Παύλου, στο ύψος του τουρκικού προξενείου.

Επιπλέον, η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ θα πραγματοποιήσει έκθεση με θέμα «80 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ - Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, βαδίζοντας στον δρόμο της ανατροπής», αύριο 6 και την Κυριακή 7 Νοέμβρη, στο φουαγιέ του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ.

Η έκθεση περιλαμβάνει εκθέματα από την περίοδο της Κατοχής και από μάχες που έδωσε ο ΕΛΑΣ στην περιοχή της Μακεδονίας.

Ξεναγήσεις στην έκθεση θα γίνονται και τις δύο μέρες, από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ. και από τις 6 μ.μ. έως τις 9 μ.μ.

Στον χώρο θα λειτουργεί επίσης βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ