Παρασκευή 5 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
Προβλέπει μέτρα που υποβαθμίζουν παραπέρα την οδική ασφάλεια

Ψηφίστηκε χτες στην Ολομέλεια της Bουλής από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για τις αλλαγές στις άδειες οδήγησης. Η κυβέρνηση βαφτίζει προστασία της οδικής ασφάλειας:

-- Την ενίσχυση της εμπορευματοποίησης όλης της διαδικασίας της εκπαίδευσης για την απόκτηση διπλώματος, που σημαίνει και διεύρυνση της διαφθοράς.

-- Την αύξηση της ηλικίας των οδηγών των σχολικών λεωφορείων στα 65 έτη. Με προηγούμενη ρύθμιση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, προβλεπόταν ότι το όριο ηλικίας ήταν μεν τα 55 έτη, όμως με τις ανάλογες εξετάσεις που πιστοποιούσαν την ικανότητα του οδηγού θα μπορούσε να πάει στα 60, ακόμα και στα 65 έτη.

-- Την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης για τους οδηγούς αστικών φορτηγών με βαρύ και επικίνδυνο φορτίο ορίζεται στα 69 χρόνια, από 60 και 65!

-- Την αύξηση των ορίων ηλικίας των ταξί.

-- Τη μεταφορά της πατέντας των άγονων γραμμών, που εξασφαλίζουν «ζεστό χρήμα» με τη σέσουλα στους εφοπλιστές και τις αεροπορικές εταιρείες, τώρα και στις σιδηροδρομικές μεταφορές.

Επιβάλλει 5% «εισφορά» στα εισιτήρια των ιδιωτικών ΚΤΕΛ «για την ανανέωση του στόλου των οχημάτων και την ανακαίνιση των υποδομών τους» κ.ά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε, με τον καβγά απέναντι στην κυβέρνηση να περιορίζεται σύμφωνα με όσα ανέφερε ο εισηγητής του Χρ. Γιαννούλης, αν ο εκπαιδευτής θα είναι μέσα ή έξω από το αυτοκίνητο, αν εφαρμόζει η κυβέρνηση ή όχι τις οδηγίες της ΕΕ για την οδική ασφάλεια κ.τ.λ. Ακόμα, κάλεσε την κυβέρνηση να πει αν είναι υπέρ των δημόσιων ΜΜΜ με τον υπουργό Μεταφορών Αχ. Καραμανλή να υπενθυμίζει στον ΣΥΡΙΖΑ ότι αυτός ιδιωτικοποίησε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ.ο.κ.

Αυτού του τύπου την αντιπαράθεση, που εξελίχθηκε κατά τη διήμερη συζήτηση, σχολίασε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης χτες στη δευτερολογία του, λέγοντας πως στο «τάισμα του κεφαλαίου, στο τσάκισμα των εργαζομένων, στη δημιουργία προϋποθέσεων αφόρητης μετακίνησης των εργαζομένων, του λαού, αλληλοσυμπληρώνεστε». Αναφέρθηκε εκ νέου στα άρθρα του νομοσχεδίου που τσακίζουν τα εργασιακά δικαιώματα των επαγγελματιών οδηγών και συνολικά τόνισε ότι το νομοσχέδιο είναι προσαρμοσμένο με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και υποβαθμίζει παραπέρα την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Ο ίδιος σχολίασε και τον τρόπο που συνεχίζει να φέρνει και αυτή η κυβέρνηση τις τροπολογίες, όπου περιέχονται πλήθος άσχετων άρθρων, κόβοντας τη δυνατότητα των κομμάτων να τοποθετηθούν ξεχωριστά στα άρθρα αυτά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ