Τετάρτη 1 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υπό την επίβλεψη Πάιατ η παράδοση τεθωρακισμένων για τα ΝΑΤΟικά σχέδια
  • Κινητοποίηση αύριο το πρωί από την ΤΟ Δυτικών Συνοικιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ
  • «Δεν έχει καμία δουλειά στο στρατόπεδο ο Αμερικανός πρέσβης» λέει σε επιστολή του στρατευμένος

Από την άφιξη των πρώτων τεθωρακισμένων οχημάτων Μ1117
Από την άφιξη των πρώτων τεθωρακισμένων οχημάτων Μ1117
Κινητοποίηση αύριο, Πέμπτη 2 Δεκέμβρη, στις 9 το πρωί, στην πλατεία Αγίων Αναργύρων, διοργανώνει η Τομεακή Οργάνωση Δυτικών Συνοικιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, ενάντια στην παρουσία του Αμερικανού πρέσβη στο 301 Στρατιωτικό Εργοστάσιο Βάσης στους Αγίους Αναργύρους.

Ο Τζ. Πάιατ θα βρεθεί στο 301 ΣΕΒ για να επιβλέψει την ένταξη και επισήμως στον Ελληνικό Στρατό, των πρώτων 45 τεθωρακισμένων οχημάτων Μ1117 που έφτασαν από τη Γερμανία, από τα συνολικά σχεδόν 1.200 που αναμένεται να φτάσουν τη φετινή και την επόμενη χρονιά στη χώρα και για τα οποία ο λαός θα πληρώσει άλλα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για «πλεονάζον» - μεταχειρισμένο στρατιωτικό υλικό των ΗΠΑ, το οποίο σύμφωνα με τις κατάπτυστες συμφωνίες που υπογράφει η κυβέρνηση και τα όσα προβλέπουν τα αμερικανικά σχέδια, δίνεται στη χώρα σε «χαμηλές» τιμές, ώστε να μπορέσει να υποστηρίξει τον ρόλο του «πυλώνα» των ευρωατλαντικών σχεδιασμών στην περιοχή.

Θυμίζουμε άλλωστε πως και ο πρόσφατος αμερικανικός «Νόμος περί άμυνας και διακοινοβουλευτικής εταιρικής σχέσης ΗΠΑ - Ελλάδας 2021», των γερουσιαστών Μενέντεζ και Ρούμπιο, προβλέπει ότι οι ΗΠΑ «θα αυξήσουν και να εμβαθύνουν τις προσπάθειές τους για συνεργασία και υποστήριξη του εκσυγχρονισμού του ελληνικού στρατού», ώστε να παίξει τον ρόλο του δερβέναγα των ΗΠΑ στην περιοχή, και στην κατεύθυνση αυτή προβλέπει η κυβέρνηση των ΗΠΑ να διαθέσει «πλεονάζον στρατιωτικό υλικό» στις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, αλλά και «απευθείας δάνεια» για εξοπλισμούς και στρατιωτικές υποδομές.

«Τα "δώρα" τους, τα θωρακισμένα οχήματα μάχης, δεν δίνονται για να ενισχύσουν την προστασία και την ασφάλεια της χώρας», τονίζει στο κάλεσμά της στην κινητοποίηση η ΤΟ Δυτικών Συνοικιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και υπογραμμίζει ότι αυτά δίνονται για «τις τεράστιες δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η χώρα από την επέκταση της ελληνοαμερικανικής επιθετικής συμφωνίας, που υπέγραψε η κυβέρνηση της ΝΔ, σε συνέχεια της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ. Εχουμε πείρα πώς αξιοποιούνται οι Ενοπλες Δυνάμεις, οι στρατιωτικές υποδομές, στέλνονται σε αποστολές εκτός συνόρων, μετατρέπεται όλη η χώρα σε ένα απέραντο πολεμικό ορμητήριο. Δηλαδή, τα "δώρα" τους αποτελούν ένα ακόμη κομμάτι του παζλ στην αναβάθμιση του ρόλου της αστικής τάξης της Ελλάδας στα δολοφονικά σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης και όλων των προηγούμενων.

Η κυβέρνηση, τα άλλα αστικά κόμματα και επιτελεία παρουσιάζουν τη μετατροπή της χώρας σε "προκεχωρημένο φυλάκιο" των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, ως "ασπίδα" τάχα απέναντι στην επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης και ως αναγνώριση του ρόλου που παίζει η Ελλάδα για τη "σταθερότητα" στην περιοχή.

Αναποδογυρίζουν την πραγματικότητα, για να κάνουν τον λαό συνεργό σε επιθετικά σχέδια, που όχι μόνο δεν τον προστατεύουν, αλλά τον μετατρέπουν σε στόχο αντιποίνων από τις ανταγωνίστριες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις (...)».

Τονίζει ακόμη πως «τα εξοπλιστικά προγράμματα, τις στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων, τα έχει ο πληρώσει ο λαός με τον κόπο του και τον ιδρώτα του, δεν θα τα πληρώσει και με το αίμα του. Την ίδια στιγμή που η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα στενάζουν από την πανδημία και περιμένουν στη σειρά για ένα κρεβάτι στις ΜΕΘ, που αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα με το κύμα ακρίβειας, οι εξοπλιστικές δαπάνες φτάνουν τα 7,5 δισ. ευρώ».

Και καλεί τον λαό της περιοχής «να οργανώσει την πάλη του για τα προβλήματα που τον ταλανίζουν, να φέρει τις ανάγκες του στο προσκήνιο, να αναμετρηθεί με τους μεγάλους ενόχους, την εξουσία του κεφαλαίου και τους συμμάχους της, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Να δώσει μαχητική απάντηση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Για το κλείσιμο όλων των ξένων στρατιωτικών βάσεων στην Ελλάδα, την αποδέσμευση από αυτούς τους οργανισμούς με τον λαό στην εξουσία. Να δυναμώσει τον αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στα σχέδια αλλαγής διεθνών συνθηκών και συνόρων, στα παζάρια συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου υπό "ευρωΝΑΤΟική εποπτεία"».

Αν νομίζει ότι έρχεται να επιθεωρήσει τον στρατό του, κάνει μεγάλο λάθος

Παράλληλα, με επιστολή του προς το alt.gr, στρατιώτης από το 301 Στρατιωτικό Εργοστάσιο Βάσης αναφέρει τα εξής: «Μπροστά στην επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη στο 301 ΕΒ, βγήκα σήμερα παραπονούμενος στην πρωινή αναφορά του λόχου μου, δηλώνοντας πως δεν έχει καμία δουλειά μέσα στο στρατόπεδο. Αν νομίζει ότι έρχεται να επιθεωρήσει τον στρατό του, κάνει μεγάλο λάθος.

Οι νέοι στρατευμένοι υπηρετούμε τον λαό και τα κυριαρχικά του δικαιώματα και όχι τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς. Μπορεί η κυβέρνηση να δίνει γην και ύδωρ στους Αμερικανούς και το ΝΑΤΟ και να μετατρέπει τη χώρα μας σε ένα απέραντο ορμητήριο πολέμου, αλλά ο λαός και οι φαντάροι, τα παιδιά του δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από αυτές τις εξελίξεις. Ισα ίσα είναι πολύ επικίνδυνες για εμάς. Η "παραχώρηση" των πρώτων θωρακισμένων οχημάτων Μ1117 δεν είναι μια εξέλιξη που στόχο έχει την ενίσχυση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και την άμυνα της χώρας, αλλά συνδέεται με τη συγκέντρωση πολεμικού υλικού που γίνεται στη χώρα και κυρίως στην Αλεξανδρούπολη για να υπηρετήσει τα σχέδια ΝΑΤΟ - ΕΕ. Αυτό δείχνουν άλλωστε και οι πρόσφατες εξελίξεις με την αποστολή "Patriot" στη Σαουδική Αραβία, τη συμμετοχή ελληνικών φρεγατών σε περιπολίες εκτός ελληνικών υδάτων, η παρουσία ελληνικού ιπτάμενου ραντάρ στη Μαύρη Θάλασσα.

Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν και είναι αυτοί που κινδυνεύουν να δώσουν το αίμα τους για τα κέρδη των μεγάλων ομίλων.

Συνδικάτα και Επιτροπές Ειρήνης έδωσαν στον Εβρο την πρώτη απάντηση, δηλώνοντας ότι δεν θα επιτρέψουν το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης να γίνει ορμητήριο φονιάδων και στόχος αντιποίνων. Βροντοφώναξαν ότι οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί είναι ανεπιθύμητοι.

Χαιρετίζω την παρουσία και την παρέμβαση του συναδέλφου μου στη συγκέντρωση των παραπάνω φορέων. Καλώ τους συναδέλφους μου να βγουν μπροστά και να καταγγείλουν τέτοιους σχεδιασμούς, να πάρουν θέση δίπλα στους εργαζόμενους που διεκδικούν να απεμπλακεί η Ελλάδα από επικίνδυνους μηχανισμούς και υπηρετούν τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών. Να καταγγείλουν την παρουσία αμερικανικών στρατευμάτων στη χώρα μας και στα στρατόπεδά μας.

Στρατιώτης ΠΖ από το 301 ΕΒ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ