Τετάρτη 1 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στα παιδιά - 46.438 νόσησαν τον Νοέμβρη

Η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να πάρει ουσιαστικά μέτρα για να σταματήσει η διάδοση στα σχολεία

Eurokinissi

Σταθερά πολλαπλασιαστική σημειώνεται η άνοδος στα κρούσματα σε παιδιά, από το άνοιγμα των σχολείων μέχρι σήμερα, αφού για άλλη μια χρονιά η κυβέρνηση άφησε τα σχολεία αθωράκιστα απέναντι στην πανδημία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει καθημερινά ο ΕΟΔΥ, το τελευταίο δεκαήμερο νόσησαν πάνω από 14.660 παιδιά, ενώ συνολικά μέσα στον Νοέμβρη τα κρούσματα στα παιδιά ηλικίας έως 17 ετών έφτασαν τα 46.438, όταν ο αντίστοιχος αριθμός κρουσμάτων στα παιδιά για τον Οκτώβρη ήταν περίπου 24.000.

Τις τελευταίες μέρες ένα στα τέσσερα νέα κρούσματα που καταγράφονται ημερησίως αφορούν παιδιά της ηλικιακής κατηγορίας 0 - 17 ετών. Συγκεκριμένα, από 7.486 χτεσινά κρούσματα, τα 2.066 (ποσοστό 27,6%) ήταν σε παιδιά, προχτές τα κρούσματα σε παιδιά ήταν 1.721 (ποσοστό 25,77% των ημερήσιων κρουσμάτων), μια μέρα πριν ήταν 986 (ποσοστό 25,32% των ημερήσιων κρουσμάτων).

Ο αριθμός των σχολείων που είναι κλειστά λόγω κρουσμάτων (είτε ολόκληρα είτε τμήματά τους) παραμένει στα 12 πανελλαδικά, ωστόσο αυτό σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει διάδοση μέσα στα σχολεία, όπως θέλει να ισχυρίζεται το υπουργείο, καθώς με τα πρωτόκολλά του θέλει να νοσούν ταυτόχρονα πάνω από τους μισούς μαθητές για να κλείσει ένα τμήμα. Η εξάπλωση του ιού μέσα στα σχολεία είναι δεδομένη, αφού κάθε βδομάδα σημειώνονται πάνω από 10.000 νέα κρούσματα σε παιδιά...

Την ίδια στιγμή, Γολγοθάς γίνεται για τους γονείς, που εντοπίζονται κρούσματα στις τάξεις των παιδιών τους, η πραγματοποίηση δωρεάν ράπιντ τεστ σε δημόσια δομή, πολλές εκ των οποίων δεν λειτουργούν μετά το μεσημέρι, «σπρώχνοντας» τους γονείς να τα κάνουν σε ιδιωτικές δομές πληρώνοντας από την τσέπη τους. Παράλληλα, για τα δεκάδες χιλιάδες παιδιά που νοσούν και μένουν σε 10ήμερη καραντίνα, δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη συνέχισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας και νέα κενά έρχονται να συσσωρευθούν γι' αυτά, μετά από δυο χρόνια ανοιγοκλεισίματος των σχολείων, λόγω του τρόπου που διαχειρίστηκε η κυβέρνηση την πανδημία.

Αυτό που πεισματικά αρνείται η κυβέρνηση είναι τα ουσιαστικά μέτρα που ζητούν από την αρχή γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές, όπως αραίωση των μαθητών στις τάξεις, επαρκής καθαριότητα και απολύμανση των σχολείων, πραγματικές ιχνηλατήσεις, διαδικτυακές τάξεις για όσους νοσούν κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ