Παρασκευή 15 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ετοιμη η προσφορά της στην παρωδία

ΑΘΗΝΑ.--

Στη γραμματεία του ΔΠΔ της Χάγης θα υποβληθεί «σύντομα, τις αμέσως επόμενες μέρες, διά της διπλωματικής οδού», ένας «τεράστιος όγκος στοιχείων» που αφορούν την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών που σχετίζονται με την ΟΔ Γιουγκοσλαβίας και τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς ανακοίνωσε χτες ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, Π. Μπεγκλίτης, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Κληθείς να απαντήσει εάν τα στοιχεία που ζητήθηκαν από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο αφορούν μόνον Γιουγκοσλάβους που κατηγορούνται από τη Χάγη ή και Ελληνες, ο Π. Μπεγκλίτης απάντησε: «Για τους Γιουγκοσλάβους οι οποίοι κατηγορούνται είναι τα στοιχεία τα οποία ζητούνται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο... Είναι τα στοιχεία που εμπλέκουν ή σχετίζονται μόνο με στελέχη του γιουγκοσλαβικού καθεστώτος κατά την περίοδο Μιλόσεβιτς».

Σε άλλη επίμονη δημοσιογραφική ερώτηση εάν στην έρευνα που ζήτησε το ΔΠΔ εμπλέκονται και ονόματα Γιουγκοσλάβων που στη συνέχεια απέκτησαν ελληνική υπηκοότητα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών απάντησε: «Θέτετε ερωτήσεις για θέματα για τα οποία δε γνωρίζω τα στοιχεία. Αρα δεν μπορώ να απαντήσω...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ