Παρασκευή 15 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εκδήλωση συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό

Το Σάββατο, 16 Φλεβάρη, στις 6 μ.μ., στο Αμφιθέατρο της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ από την ΕΔΥΕΘ και τη Γενική Ενωση Παλαιστινίων Φοιτητών

«Toν κάθε εργαζόμενο, τον κάθε νέο, τον κάθε φιλειρηνικό πολίτη της Θεσσαλονίκης», καλούν η ΕΔΥΕΘ και η Γενική Ενωση Παλαιστινίων Φοιτητών Θεσσαλονίκης να πάρουν μέρος στην εκδήλωση αλληλεγγύης για τον παλαιστινιακό λαό, που θα γίνει αύριο Σάββατο, 16 Φλεβάρη, στις 6 μ.μ., στο Αμφιθέατρο της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Με την εκδήλωση αυτή το φιλειρηνικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα της Θεσσαλονίκης ξεκινά μια πλατιά καμπάνια ενημέρωσης και κινητοποίησης για την Παλαιστίνη με το εξής διεκδικητικό πλαίσιο: Καταδίκη της επιθετικότητας και βαρβαρότητας των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής. Ελεύθερη και ανεξάρτητη πατρίδα για τον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό. Επιστροφή όλων των προσφύγων στις εστίες τους. Λευτεριά στους κρατούμενους Παλαιστίνιους αγωνιστές.

Ολοι οι φορείς της πόλης καλούνται να πάρουν θέση, να στείλουν ψηφίσματα διαμαρτυρίας, να οργανώσουν πολύπλευρες εκδηλώσεις για να εκφραστεί η πλατιά αλληλεγγύη στο δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό. Να απαιτήσουν από την ελληνική κυβέρνηση να ταχθεί στο πλευρό του και να υπερασπιστεί τη δίκαιη υπόθεσή του.

Η ΕΔΥΕΘ, ακόμη, καταγγέλλει την κυβέρνηση του Ισραήλ, που, με την ανοιχτή στήριξη των ΗΠΑ και ΕΕ, κλιμακώνει τις επιθέσεις κατά των Παλαιστινίων, δολοφονεί άμαχους και μικρά παιδιά, βομβαρδίζει αδιάκριτα ένα λαό που αγωνίζεται δεκαετίες τώρα να αποκτήσει ελεύθερη πατρίδα. Σε ανακοίνωσή της, σημειώνει πως «η κυβέρνηση Σαρόν έχει αποθρασυνθεί από την πρωτοφανή ιμπεριαλιστική επιθετικότητα που εκδηλώνεται σ' όλο τον κόσμο με πρόσχημα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, κουρελιάζει συμφωνίες και δεσμεύσεις που έχει υπογράψει, και εξαπολύει μία νέα γενοκτονία κατά του παλαιστινιακού λαού. ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ενωση, είτε ονομάζοντας τρομοκράτες τους Παλαιστίνιους, είτε κρατώντας ίσες αποστάσεις από τους θύτες και τα θύματα, δίνουν άλλοθι για το έγκλημα που διαπράττεται και, στην ουσία, ευλογούν αυτήν τη γενοκτονία».

Μπροστά σ' αυτήν την κτηνωδία, δεν μπορεί να υπάρξει ουδετερότητα. Γι' αυτό η ΕΔΥΕΘ καλεί τον ελληνικό λαό, μαζί με τους άλλους λαούς της περιοχής, να συμπαραταχτούν με τον παλαιστινιακό λαό, στον αγώνα για να σταματήσει το ματοκύλισμα από το δολοφονικό χέρι του ισραηλινού ιμπεριαλισμού. Να απαιτήσουν εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ για ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ