Παρασκευή 15 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου υπουργό!

ΚΑΜΠΟΥΛ - ΝΤΟΥΜΠΑΪ - ΚΑΝΤΑΧΑΡ.-

Εξέπνευσε χτες ο Αφγανός υπουργός Αεροπορικών Μεταφορών και Τουρισμού, Αμπντούλ Ραχμάν, μετά από ξυλοδαρμό εκ μέρους ομάδας εξαγριωμένων Αφγανών προσκυνητών στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο «Αλ-Τζαζίρα». Οι χτεσινοβραδινές πληροφορίες έλεγαν ότι ο Ραχμάν ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από «εξοργισμένους προσκυνητές στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, ενώ ετοιμαζόταν να ταξιδέψει με προορισμό την Ινδία».

Οι προσκυνητές, κατά το δίκτυο, «επιθυμούσαν να μεταβούν σε ιερούς τόπους της Σαουδικής Αραβίας και εξαγριώθηκαν πιστεύοντας ότι ο υπουργός χρησιμοποίησε ένα επιβατικό αεροπλάνο για να ταξιδέψει, οικογενειακώς, στην Ινδία». Στην Καμπούλ συγκλήθηκε μετά το θάνατο του υπουργού έκτακτο υπουργικό συμβούλιο...

Την ίδια ώρα στο αεροδρόμιο της Κανταχάρ - όπου την Τετάρτη αναφέρονταν ανταλλαγές πυρών Αμερικανών στρατιωτών με αγνώστους μαχητές - μαινόταν μια «τεράστια πυρκαγιά», όπως μετέδιδε χθες βράδυ το πρακτορείο «Ρόιτερς», κοντά σε τρία αμερικανικά μεταγωγικά ελικόπτερα.

Εικονολήπτης του πρακτορείου είπε ότι «άκουσα μερικές εκρήξεις, κάποιες φλόγες πετάχτηκαν ψηλά και τότε ξέσπασε η φωτιά». Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί τι προκάλεσε τη φωτιά και τι καίγεται, σημείωσε ο ίδιος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ