Παρασκευή 15 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Παλαιστίνιο... «βαφτίζουν» επικεφαλής της «Αλ Κάιντα»

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Ενας 30χρονος Παλαιστίνιος, ο Αμπού Ζομπέιντα, φέρεται να είναι ο νέος «επικεφαλής» των «τρομοκρατικών επιχειρήσεων της Αλ Κάιντα»: αυτό τουλάχιστον... ξεφουρνίζει χτεσινό δημοσίευμα των «Τάιμς της Νέας Υόρκης», που επικαλείται μη κατονομαζόμενους Αμερικανούς αξιωματούχους.

Ο 30χρονος Παλαιστίνιος «ετοιμάζει επιθέσεις» κατά των ΗΠΑ, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, προσπαθώντας να επανενεργοποιήσει «εν υπνώσει» μέλη της οργάνωσης που βρίσκονται σε πολλές χώρες ώστε να επαναλάβουν τις επιθέσεις εναντίον αμερικανικών στόχων.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Ζομπέιντα φέρεται γεννημένος στο Ριάντ και γόνος εύπορης παλαιστινιακής οικογένειας που κατοικεί στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας. Στο τέλος της δεκαετίας του '90 ο Αμπού Ζομπέιντα έγινε, σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, ένας από τους υπαρχηγούς του Οσάμα Μπιν Λάντεν και είναι ένα από τα λίγα στελέχη της Αλ Κάιντα που έχει ταξιδέψει σε πολλές χώρες για να έρθει σε επαφή με μέλη της οργάνωσης.

Σύμφωνα με το μάλλον περίεργο αυτό δημοσίευμα της εφημερίδας, ο Παλαιστίνιος «είχε άμεση ανάμειξη στο σχεδιασμό των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ και άλλων επιθέσεων που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στη συνέχεια στην Ευρώπη και ειδικότερα στο Παρίσι και το Σεράγεβο» (;!).

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι επισήμαναν στην εφημερίδα ότι ο Ζομπέιντα είναι «ιδιαίτερα επικίνδυνος» και γνωρίζει την ταυτότητα χιλιάδων ισλαμιστών που έχουν εκπαιδευτεί στο Αφγανιστάν. Ο Ζομπέιντα«διαδέχτηκε» τον Μοχάμεντ Ατεφ, ο οποίος σκοτώθηκε τον περασμένο Νοέμβρη στο Αφγανιστάν κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών στρατοπέδων της Αλ Κάιντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ