Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Με την αναστολή κάθε εργατικής διεκδίκησης ασχολείται η ηγεσία της ΓΣΕΕ

Με θέμα τις ...καρέκλες του Ινστιτούτου Εργασίας και της ΟΚΕ, των «θεσμών» του κοινωνικού εταιρισμού και του εκφυλισμού στο εργατικό κίνημα, συνεδρίασε την περασμένη Παρασκευή (17/12), η ΕΕ της ΓΣΕΕ, παραμονή μάλιστα της ψήφισης του αντεργατικού προϋπολογισμού στη Βουλή.

Οπως σημειώνει το ΠΑΜΕ, ήταν μια συνεδρίαση «που θα μπορούσε να εκληφθεί ως ανέκδοτο, αλλά η δραματική κατάσταση που βιώνει η εργατική τάξη δεν αφήνει κανένα περιθώριο για τέτοιου είδους "αστεία"».

Ετσι, το ΠΑΜΕ αναδεικνύει ότι την ώρα που οι εργαζόμενοι μετρούν εκατόμβες νεκρών από την πανδημία, ενώ οι μεγαλοκλινικάρχες και οι φαρμακοβιομήχανοι βγάζουν ασύλληπτα κέρδη, που τα εργατικά «ατυχήματα» θερίζουν, που η ακρίβεια σκοτώνει, ενώ ο λαός μετράει απώλειες με κάθε βροχή, κρύο ή άλλο φυσικό φαινόμενο, «το μοναδικό θέμα που απασχολεί την ηγεσία της ΓΣΕΕ είναι η συμπλήρωση των θέσεων στο ΔΣ του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, καθώς και οι καρέκλες της ΟΚΕ, αυτών των εργαλείων ενσωμάτωσης του εργατικού κινήματος στη γραμμή της ταξικής συνεργασίας και του κοινωνικού εταιρισμού!».

Οπως ενημερώνει μάλιστα το ΠΑΜΕ, μετά τον καβγά των εργατοπατέρων για το «πάπλωμα» των δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που πλανιούνται πάνω από τα κεφάλια των εργαζομένων, «κλήθηκε η ΕΕ να συζητήσει δήθεν για τον προϋπολογισμό και την ακρίβεια!». Μόνο που μάλλον οι ημερομηνίες ...διέφυγαν της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, αφού μια μέρα μετά ψηφιζόταν ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός.

Αφού το ΠΑΜΕ αναδεικνύει το ταξικό αντεργατικό περιεχόμενο του προϋπολογισμού, σημειώνει: «Είναι προφανές ότι το μόνο που δεν ενδιαφέρει την ηγεσία της ΓΣΕΕ είναι η οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων απέναντι σε όλα τα δεινά που βιώνουν. Αντιθέτως, το ενδιαφέρον της στρέφεται στην αναστολή κάθε αγωνιστικής διάθεσης, στην παράδοση του εργατικού κινήματος στα χέρια της εργοδοσίας και του κράτους της. Αυτήν τη γραμμή υπηρετούν και γι' αυτό είναι μέρος του προβλήματος!».

Το ΠΑΜΕ, σημειώνεται στην ανακοίνωση, θα συνεχίσει να αποκαλύπτει τους εργατοπατέρες στα μάτια των εργαζομένων, να ενημερώνει το εργατικό κίνημα για τον ρόλο τους και τον ρόλο των μηχανισμών τους, όπως είναι το ΙΝΕ, η ΟΚΕ και άλλα.

«Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τους αγώνες των εργαζομένων, όπου ξεσπούν, μαζί με την προσπάθεια οργάνωσης και νέων πιο δυνατών και μαζικών αγώνων, κλιμάκωσής τους.

Οι εργαζόμενοι, μέσα από τα ταξικά συνδικάτα τους, παλεύουν, χωρίς να περιμένουν την ηγεσία της ΓΣΕΕ και χωρίς να υποτάσσονται στους αντεργατικούς νόμους. Αυτό έγινε στις διαδηλώσεις ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό, αυτό έγινε στις απεργιακές κινητοποιήσεις των οικοδόμων, των ναυτεργατών, των εργαζομένων στην COSCO και στην "e-food".

Εδώ βρίσκεται η ελπίδα, για να πάρουν οι εργαζόμενοι την κατάσταση στα χέρια τους, να μπουν στον αγώνα για μια ζωή όπου θα κυριαρχήσουν οι ίδιοι στον πλούτο που παράγουν, όπου θα βρεθούν στο τιμόνι της δικής τους εξουσίας», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ