Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
Συνεχίζονται τα μπαλώματα για να εξασφαλίζεται «ζεστό» χρήμα στους ιδιώτες

Ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο - σκούπα του υπουργείου Υγείας με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και άλλες επείγουσες διατάξεις». Βασικός κορμός του είναι οι διατάξεις για την Υγεία που αφορούν κυρίως νέα μπαλώματα, με μετακινήσεις και παρατάσεις συμβάσεων, συνέχιση του καθεστώτος της ...«επίταξης», δηλαδή εξασφάλιση διαρκώς «ζεστού» χρήματος εκατομμυρίων για τους κλινικάρχες, που επιβεβαιώνουν την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας σε βάρος της Υγείας του λαού, που τη μετατρέπει διαρκώς σε ένα όλο και πιο κερδοφόρο εμπόρευμα για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπονται ακόμα πλήθος διατάξεων άσχετων μεταξύ τους, που προέρχονται από 15 υπουργεία.

Ετσι, όπως ανέδειξε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση αρνείται τις προτάσεις των υγειονομικών για την προστασία της υγείας του λαού επειδή θεωρείται κόστος, συνεχίζει να τα δίνει όλα για την ενίσχυση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτό φαίνεται από τις διατάξεις που αφορούν την τροποποιημένη σύμβαση του οδικού άξονα Ελευσίνας - Πύργου, με την οποία συνεχίζεται το φαγοπότι για τους κατασκευαστικούς ομίλους. Ανάλογη είναι και η διάταξη με την οποία η κυβέρνηση διασφαλίζει στην ουσία τη συνέχιση της κρατικής χρηματοδότησης και κερδοφορίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, θυγατρικής του ιταλικού κρατικού μονοπωλίου στις σιδηροδρομικές μεταφορές.

Περιέχονται ακόμα ρυθμίσεις για την παραπέρα υποβάθμιση της Ναυτικής Εκπαίδευσης, καθώς θα συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση προκειμένου να καλύπτονται οι ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές. Ρυθμίσεις επίσης του υπουργείου Πολιτισμού, με τις οποίες παρατείνεται η προθεσμία έκδοσης των εσωτερικών κανονισμών σε Εθνική Λυρική Σκηνή και Μέγαρο Μουσικής, χωρίς όμως να ανατρέπεται ο εμπορευματικός χαρακτήρας των δύο οργανισμών και χωρίς να διασφαλίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Υπάρχουν τέλος ρυθμίσεις για το Ελληνικό που προβλέπουν ότι οι όμοροι δήμοι θα προχωρήσουν σε χωροθετήσεις, αλλαγές χρήσεων περιοχών και του πολεοδομικού σχεδίου προς όφελος των κατασκευαστών, κ.λπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ