Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πλατύ κύμα συμπαράστασης από συνδικάτα σε όλη τη χώρα

Την επιχείρηση εργοδοσίας και κυβέρνησης να καταστείλουν τον αγώνα των εργαζομένων στα «Πετρέλαια Καβάλας» καταγγέλλουν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία. Από την πρώτη στιγμή χτες που έγινε γνωστή η κατασταλτική επιχείρηση, συνδικαλιστικές οργανώσεις απαιτούσαν να αποσυρθούν τα ΜΑΤ και όλες οι αστυνομικές δυνάμεις, να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες και να πάψουν όλες οι διώξεις σε βάρος τους.

Ανάμεσά τους η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, τα Εργατικά Κέντρα Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής και Νάουσας και τα Σωματεία: Τύπου - Χάρτου Αθήνας, Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης - Φερών - Σουφλίου «Η Ενότητα», Οικοδόμων Αλεξανδρούπολης, Τουριστικών Επαγγελμάτων Εβρου, Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θράκης, Συνταξιούχων ΙΚΑ Εβρου, Συνταξιούχων Καβάλας (ΙΚΑ «Η Ενσωμάτωση», Δημοσίου, ΒΦΛ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ), Οικοδόμων Καβάλας, Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών υπαλλήλων, Επισιτισμού - Τουρισμού Νομού Καβάλας, Εργαζομένων στην «Ευρωπαϊκή Νηματουργία Βαρβαρέσος ΑΕ», Συνταξιούχων ΝΑΤ Καβάλας - Θάσου, Συνταξιούχων Καλλιράχης Θάσου, Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Θάσου.

Το ΠΑΜΕ

Την επιχείρηση κυβέρνησης και εργοδοσίας να καταστείλουν τον αγώνα των εργαζομένων στα «Πετρέλαια Καβάλας» καταγγέλλει και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, απαιτώντας να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες και να μην προχωρήσουν τα αντεργατικά σχέδια, αναφέροντας μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του:

«Ετσι προχωράει η "νέα εποχή επενδύσεων, απασχόλησης, εξέλιξης και ανάπτυξης προς όφελος της εταιρείας και των εργαζομένων της, της τοπικής κοινωνίας και της Ελλάδας μας", που διακηρύττει η εργοδότρια εταιρεία "Energean" και διατυμπανίζουν η κυβέρνηση και η ΕΕ.

Ανάπτυξη της κερδοφορίας των εταιρειών σημαίνει συνθήκες "γαλέρας" για τους εργαζόμενους. Προσπαθούν να εξασφαλίσουν έναν επιχειρηματικό παράδεισο για τους ομίλους στις πλάτες των εργαζόμενων, με κόστος ακόμα και την υγεία και τη ζωή μας.

Οι περιβόητες επενδύσεις, που χρηματοδοτούνται με πακτωλό χρημάτων από τα διάφορα πακέτα, τα οποία πληρώνουν οι εργαζόμενοι και ο λαός, στηρίζονται στο τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων, στις τροποποιήσεις συμβάσεων με δυσμενέστερους όρους για τους εργαζόμενους, στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις. Ολα αυτά δηλαδή που αντιμετωπίζουν τώρα οι εργαζόμενοι στα "Πετρέλαια Καβάλας" και παλεύουν ενάντιά τους.

Ολα αυτά που γενικεύονται για το σύνολο των εργαζομένων, βασισμένα στους αντεργατικούς νόμους και στο τερατούργημα Χατζηδάκη, που λύνει τα χέρια εργοδοσίας και κράτους στην κατεύθυνση της ποινικοποίησης των εργατικών αγώνων, για να "κόβεται όποιο κεφάλι σηκώνεται"!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στις 6 Απρίλη να νεκρώσει όλη η πόλη! (2022-03-31 00:00:00.0)
Συγκέντρωση την Πέμπτη στα δικαστήρια (2020-02-01 00:00:00.0)
Πετάει έξω από το κτίριο του Εργατικού Κέντρου τα σωματεία των συνταξιούχων! (2019-11-21 00:00:00.0)
Συγκέντρωση σήμερα στη ΔΕΗ (2019-09-19 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη στους απεργούς των Λιπασμάτων (2016-07-01 00:00:00.0)
Οι υποψήφιοι που στηρίζει το ΚΚΕ στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη (2014-04-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ