Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΚ ΤΥΦΛΩΝ - ΣΕΑΑΝ
Αγώνας ενάντια στην υποβάθμιση του ΚΕΑΤ, για σύγχρονες υποδομές και μόνιμο προσωπικό

Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στις απολύσεις και την εμπορευματοποίηση

Την αστυνομία επιστράτευσε η διοίκηση του ΚΕΑΤ ενάντια στους ανάπηρους
Την αστυνομία επιστράτευσε η διοίκηση του ΚΕΑΤ ενάντια στους ανάπηρους
Παράσταση διαμαρτυρίας στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών στην Καλλιθέα πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, μετά από κάλεσμα της «Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης» (ΕΣΚ) Τυφλών και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ).

Μια κινητοποίηση που έγινε σε συνέχεια αγωνιστικών παρεμβάσεων ενάντια στην πορεία διαρκούς υποβάθμισης του ΚEAT, νευραλγικές λειτουργίες του οποίου έχουν φύγει ουσιαστικά από την ευθύνη του κράτους και έχουν περάσει σε εταιρείες που έχουν ιδρυθεί από το ΚΕΑΤ και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών, όπως η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία (ΑΜΚΕ) «Πρωτοπορία» και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης. Αποτέλεσμα είναι αντί για εκπαίδευση και μόρφωση των παιδιών να παρέχουν «απασχόληση», λειτουργώντας με κακοπληρωμένο, εποχικό και ωρομίσθιο προσωπικό, το οποίο βρίσκεται κάτω από τη δαμόκλειο σπάθη της μη ανανέωσης της σύμβασης.

Οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν τις απαράδεκτες απολύσεις εργαζομένων με πολυετή πείρα στην Ειδική Αγωγή, ανάμεσά τους και της τυφλής φιλολόγου, πρώην μαθήτριας του ΚΕΑΤ, που έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις.

Κατήγγειλαν ακόμα ότι η διοίκηση του ΚΕΑΤ απαγόρευσε την είσοδο στο Κέντρο σε μέλη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών (ΠΣΤ), ενώ μέσα στον χώρο του ΚΕΑΤ υπήρχαν και αστυνομικές δυνάμεις!

«Δίνουμε τη μάχη μαζί με τους εργαζόμενους χέρι χέρι, μαζί και με τους απολυμένους για σταθερή και μόνιμη δουλειά, για να αποδίδουν στα παιδιά μας τις σωστές εκπαιδευτικές ανάγκες», σημείωσε μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Γιώργος Μπίλης εκ μέρους τη ΣΕΑΑΝ. Ενώ η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΚΕΑΤ, μετέφερε την αγωνία των εργαζομένων για το μέλλον του Κέντρου, «του μοναδικού δημόσιου κρατικού Κέντρου, εξειδικευμένου στην εκπαίδευση και την αποκατάσταση ανθρώπων με προβλήματα όρασης». Και όπως είπε, τους εργαζόμενους τους ενώνουν με τους ανάπηρους «τα κοινά αιτήματα για ένα ΚΕΑΤ σύγχρονο, δημόσιο, με όλες τις απαιτούμενες υποδομές και με μόνιμο και σταθερό προσωπικό». «Για ποια ενσωμάτωση των αναπήρων μιλάει η κυβέρνηση, ενώ έφτασαν να απολύσουν τυφλή εργαζόμενη;», αναρωτήθηκε η Γεωργία Κουρή, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή, τονίζοντας παράλληλα ότι το σμπαράλιασμα του Κέντρου είναι έργο όλων των κυβερνήσεων, αποτέλεσμα της εμπορευματοποίησης της Πρόνοιας. «Αντί για σύγχρονα δικαιώματα στους ανθρώπους με αναπηρία, προσφέρουν για όσους έχουν χρήματα κάποια βοηθήματα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Οι φορείς του αναπηρικού κινήματος μετέφεραν την αποφασιστικότητά τους να κλιμακώσουν τον αγώνα τους το επόμενο διάστημα, διεκδικώντας:

Αμεση κρατική χρηματοδότηση και αναβάθμιση του ΚΕΑΤ, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, σύγχρονα επιστημονικά προγράμματα, κατάργηση των διαφόρων εταιρειών που λειτουργούν στο πλαίσιο του Κέντρου, μεταφορά όλων των εργαζομένων στο ΚΕΑΤ και μονιμοποίησή τους, να προσληφθούν τώρα όλοι οι έμπειροι εκπαιδευτικοί του ΚΔΑΠ ΑμεΑ που δεν προσλήφθηκαν στη φετινή προκήρυξη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διεκδικεί την άμεση αναβάθμιση του ΚΕΑΤ κόντρα στα σχέδια διάλυσης (2021-12-15 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία για τις απολύσεις στο ΚΕΑΤ (2012-03-01 00:00:00.0)
Οδηγείται σε κλείσιμο με τραγικές συνέπειες για εκατοντάδες τυφλά παιδιά (2012-02-25 00:00:00.0)
Κινητοποίηση εργαζομένων και μαθητών του ΚΕΑΤ (2011-06-04 00:00:00.0)
Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις (2010-11-16 00:00:00.0)
Κινητοποίηση για τα προβλήματα των τυφλών (2007-05-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ