Τετάρτη 12 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Επαφές για ένα «κοινό σχέδιο δράσης»

Την Ιταλία επισκέφτηκε προχτές η Γερμανίδα ΥΠΕΞ, Αναλένα Μπέρμποκ, όπου συναντήθηκε με τον Ιταλό ομόλογό της, Λουίτζι Ντι Μάιο, σε μια ακόμη κίνηση που σηματοδοτεί ευρύτερες διεργασίες μέσα στην ΕΕ, με στόχο να αναζητηθούν συμβιβασμοί στις αντιθέσεις, επιδιώκοντας ενίσχυση της ΕΕ στον παγκόσμιο ανταγωνισμό.

Οι δυο ΥΠΕΞ είχαν αναλυτικές συνομιλίες για διμερείς σχέσεις των δυο κρατών, αλλά και για βασικά ευρωπαϊκά θέματα.

«Ο χρόνος για να μετατρέψουμε τη μακρά μας φιλία σε στρατηγική συνεργασία με τη Γερμανία, έχει ωριμάσει», δήλωσε ο Ντι Μάιο. Οι δυο ΥΠΕΞ έθεσαν «έναν συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα, ώστε προς τα μέσα του έτους να μπορέσουμε να οργανώσουμε τη διμερή σύνοδο και να υπογράψουμε το κοινό μας σχέδιο δράσης», τόνισε ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας.

Παρά τις αντιθέσεις και τις αντιπαραθέσεις για τη δημοσιονομική πολιτική της ΕΕ, που εκφράστηκαν έντονα τα προηγούμενα χρόνια και παραμένουν, η Μπέρμποκ υπογράμμισε ότι «η συνεργασία μεταξύ Ιταλίας και Γερμανίας είναι στενότατη, περισσότερο απ' ό,τι με άλλες χώρες».

Σε ό,τι αφορά το Μεταναστευτικό, η Γερμανίδα ΥΠΕΞ τόνισε ότι «πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε εντατικά» για τη φύλαξη και καταστολή στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης και με στόχο μια «βιώσιμη πολιτική ασύλου» με συνεργασία των κρατών.

Για τις χώρες στις οποίες βρίσκονται τα εξωτερικά σύνορα της Ενωσης, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, «είναι πολύ σημαντικό να συνεργαστούμε με αποτελεσματικό τρόπο», είπε η Μπέρμποκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ