Πέμπτη 20 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Με την έγνοια του «νέου ΕΣΥ», των ΣΔΙΤ και των λουκέτων σε νοσοκομεία

Με εκατοντάδες νεκρούς τις τελευταίες μέρες, με τα νοσοκομεία φρακαρισμένα και εκτεταμένη τη διασπορά, η κυβέρνηση παρουσίαζε χτες ως αντίδοτο την παράταση των «ανακυκλωμένων» μέτρων, που τελικά ανακοίνωσε η Επιτροπή για μια βδομάδα, Την ίδια στιγμή έκανε σαφή την έγνοιά της για την επιτάχυνση του «νέου ΕΣΥ», το κλείσιμο κι άλλων νοσοκομείων, τις απολύσεις στο Δημόσιο, την παραπέρα καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων.

Ενώ δεκάδες διασωληνωμένοι καθημερινά στερούνται το δικαίωμα να δώσουν μάχη για τη ζωή τους παραμένοντας μέχρι και βδομάδες χωρίς κρεβάτι ΜΕΘ, οι υγειονομικοί είναι υπό κατάρρευση, η απουσία μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς, σε σχολεία και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι εκκωφαντική, ο υπουργός Υγείας εντόπισε τις αιτίες για την αυξημένη θνητότητα στη ...«μεγάλη ένταση» του αναμενόμενου πανδημικού 4ου κύματος και στην προβλεπόμενη «τρομακτική νοσηρότητα της "Δέλτα"» στους ανεμβολίαστους.

Ενώ στις παντός τύπου ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας, που φέρουν την υπογραφή της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, προβλήθηκε και πάλι ως «λύση» το κλείσιμο κι άλλων νοσοκομείων και τμημάτων: «Πρέπει να δούμε συνολικά την παρεχόμενη υπηρεσία στη χώρα μας, ειδικά σε κάποια περιφερειακά νοσοκομεία που το ποσοστό θνητότητας είναι μεγαλύτερο συγκριτικά με άλλα νοσοκομεία των μεγάλων αστικών κέντρων (...) Επεξεργαζόμαστε ένα σχέδιο, βλέποντας πώς είναι οι παρεχόμενες υπηρεσίες συνολικά στα νοσοκομεία της χώρας, ώστε να γίνουν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις», ανέφερε. Το σχέδιο για το «νέο ΕΣΥ», όπως είπε, «θα αποτυπωθεί ανά Περιφέρεια. Οταν υπάρχει ένα νοσοκομείο, το οποίο παρέχει όλες τις υπηρεσίες, οι οποίες είναι αναβαθμισμένες, δεν τίθεται θέμα αλλαγών (...) Αλλά από εκεί και πέρα θα πρέπει να βλέπουμε ποιο νοσοκομείο θα έχει τις κεντρικές, βασικές υπηρεσίες και τα περιφερειακά νοσοκομεία, αυτά δηλαδή που είναι γύρω γύρω, στα 20, 25 χιλιόμετρα, να κρατήσουν αυτά τα οποία είναι απαραίτητα (...)», είπε, προαναγγέλλοντας τα επόμενα λουκέτα με το αντιεπιστημονικό κριτήριο της χιλιομετρικής απόστασης ανάμεσα στα νοσοκομεία.

Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα παραμείνουν σε αναστολή μέχρι τις 31 Μάρτη, είπε ο Θ. Πλεύρης, ο οποίος προανήγγειλε ότι η υποχρεωτικότητα θα αποκτήσει «μόνιμη βάση» αλλά και απολύσεις, αφού «ο υγειονομικός που δεν εμβολιάζεται θέτει τον εαυτό του εκτός Εθνικού Συστήματος Υγείας, αυτό είναι μία κεντρική κυβερνητική απόφαση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ