Πέμπτη 20 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
Σήμερα αποφασίζουν για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους

Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση αναστολής των εφημεριών απαιτούν σωματεία και φορείς

Σήμερα το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης προχωρούν σε νέα Γενική Συνέλευση, προκειμένου να αποφασίσουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, διεκδικώντας να ανακληθεί άμεσα η επικίνδυνη απόφαση του υπουργείου Υγείας για αναστολή των εφημεριών του και τη μετατροπή του σε mega εμβολιαστικό κέντρο.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να καθησυχάσει τους εργαζόμενους και χιλιάδες λαϊκές οικογένειες λέγοντας ότι η αναστολή των εφημεριών θα διαρκέσει 6 βδομάδες, όμως ακόμη και σ' αυτήν την περίπτωση χιλιάδες λαϊκές οικογένειες ωθούνται είτε στον ιδιωτικό τομέα Υγείας είτε στις ήδη πολύωρες αναμονές των Νοσοκομείων Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και «Αγία Σοφία».

Την ίδια ώρα όλο και περισσότερα σωματεία και φορείς συντάσσονται με τους εργαζόμενους του Παίδων Πεντέλης, στον αγώνα να παραμείνει ανοιχτό το νοσοκομείο. Εκφράζοντας την αγωνία που μοιράζονται, οι 10 Ενώσεις Γονέων και Κηδεμόνων του Βόρειου Τομέα (Αγίας Παρασκευής, Νέας Ιωνίας, Αμαρουσίου, Νέου Ηρακλείου, Βριλησσίων, Παπάγου - Χολαργού, Κηφισιάς, Πεύκης - Λυκόβρυσης, Μεταμόρφωσης, Χαλανδρίου) επισημαίνουν ότι η απόφαση του υπουργείου Υγείας για αναστολή των εφημεριών «στερεί από δεκάδες χιλιάδες παιδιά τη δυνατότητα δωρεάν νοσοκομειακής περίθαλψης. Οι οικογένειες όλου του Βόρειου Τομέα της Αττικής, και όχι μόνο, θα αναγκαστούν είτε να προσφύγουν στα άλλα, ήδη υποστελεχωμένα, παιδιατρικά νοσοκομεία που αδυνατούν να διαχειριστούν πρόσθετο φόρτο είτε να πληρώσουν υπέρογκα ποσά σε ιδιωτικές νοσηλευτικές μονάδες.

Η ανάγκη εμβολιασμού των παιδιών θα μπορούσε να εξυπηρετηθεί από άλλες διαθέσιμες δημόσιες υποδομές, ή την επίταξη ιδιωτικών, χωρίς να υποβαθμιστεί ο ρόλος του νοσοκομείου σε πάροχο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Η απόφαση αυτή είναι ένας ακόμα κρίκος στη μεθοδευμένη διάλυση της δημόσιας Υγείας», σημειώνουν.

Ψηφίσματα αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων του Παίδων Πεντέλης και των μαζικών φορέων της περιοχής για να παραμείνει το νοσοκομείο ανοιχτό έχουν εκδώσει πλήθος Σωματείων Εργαζομένων σε δημόσια νοσοκομεία, όπως «Θριάσιο», ΠΑΓΝΗ, «Αττικόν», «Αγία Ολγα».

Επίσης, την καταδίκη τους στην απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης εκφράζουν τα ΔΣ των Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης και Πέλλας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ