Πέμπτη 20 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση Καραμανλή - Πάιατ για την Αλεξανδρούπολη

Συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών Κ. Καραμανλή είχε χτες ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζ. Πάιατ, εστιάζοντας στα σχέδια «αξιοποίησης» της Αλεξανδρούπολης και της ευρύτερης περιοχής.

Ο ίδιος ο Πάιατ έγραφε κατόπιν σε ανάρτησή του ότι συζήτησαν για «τα σχέδια της Ελλάδας για τη μεγαλύτερη σιδηροδρομική αναβάθμισή της, συμπεριλαμβανομένων της σύνδεσης με την Αλεξανδρούπολη και της συναρπαστικής υπόθεσης για τους δύο κορυφαίους πλειοδότες των ΗΠΑ για την ιδιωτικοποίηση του λιμένα Aλεξανδρούπολης. Αυτά τα έργα θα αυξήσουν τον ρόλο της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή με τη βοήθεια των αμερικανικών επενδύσεων», την ώρα που φουντώνουν οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και τους διαύλους.

«Με τον Αμερικανό πρέσβη είχαμε όλο αυτό το διάστημα μια πολύ στενή και εποικοδομητική συνεργασία, ιδιαίτερα για να προωθήσουμε και να αναπτύξουμε το κοινό στρατηγικό μας σχέδιο: Την αξιοποίηση και την ανάδειξη της Αλεξανδρούπολης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, η οποία με σταθερά βήματα εξελίσσεται σε σημαντικό γεωστρατηγικό, οικονομικό και ενεργειακό κόμβο», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, ο οποίος έσπευσε να παρουσιάσει και όλες τις ενέργειες που έχει κάνει το υπουργείο για να «στρώσει χαλί» στους επενδυτές, όπως η νομοθετική ρύθμιση για να μην κατακερματίζονται η διαχείριση και η εκμετάλλευση των ακίνητων κυριότητας του ΟΣΕ και διαχείρισης ΓΑΙΑΟΣΕ εντός της λιμενικής ζώνης, η δρομολόγηση του έργου της νέας Περιφερειακής Οδού, που θα συνδέει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με την Εγνατία, τα έργα στο σιδηροδρομικό δίκτυο κ.λπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ