Πέμπτη 20 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ
Απαίτησαν μέτρα προστασίας των εργαζομένων και του λαού

Την άμεση λήψη μέτρων πρόληψης της διάδοσης της πανδημίας και προστασίας των εργαζομένων απαίτησαν σωματεία και φορείς της Εύβοιας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στη Χαλκίδα. Με την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης ακολούθησε πορεία στο κέντρο της Χαλκίδας, η οποία πλαισιώθηκε με μουσικοχορευτικό δρώμενο από μέλη του Παραρτήματος Εύβοιας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε με χαιρετισμούς από εκπροσώπους σωματείων. Συγκεκριμένα, στην τραγική κατάσταση και τις ελλείψεις του Νοσοκομείου Χαλκίδας αναφέρθηκε η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Ιωάννα Ιωάννου, ενώ στα υγειονομικά πρωτόκολλα - λάστιχο που εφαρμόζονται στους χώρους δουλειάς και στον κίνδυνο να μετατραπούν σε εστίες υπερμετάδοσης στάθηκε η Γεωργία Μπαμπά, πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου της «Μιμίκος». Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Εύβοιας, Χαρά Νίκα, τονίζοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων χωρίς μέτρα πρόληψης και προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών.

Η κεντρική ομιλία έγινε από την Κατερίνα Ξύδη, πρόεδρο της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, η οποία σημείωσε μεταξύ άλλων: «Το 2022 δεν είναι "κανονικότητα" να μην μπορείς να έχεις ρεύμα, θέρμανση, στέγη, να ρισκάρεις τη ζωή και την υγεία σου για ένα μεροκάματα. Κανονικότητα θα έπρεπε να είναι ζωή και υγεία με δικαιώματα.

Δυο χρόνια τώρα χορτάσαμε "ατομική ευθύνη". Πολλά χρόνια τώρα χορτάσαμε κυβερνήσεις και τις εναλλαγές τους, που τσάκισαν το σύστημα Υγείας και τα δικαιώματά μας. Μόνο στην οργάνωση του αγώνα μας μπορούμε να στηριχτούμε. Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Να δυναμώσουμε τα σωματεία μας. Να δυναμώσουμε την κοινή δράση των σωματείων».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη στάση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, τονίζοντας ότι «έχει κατεβάσει ρολά» αντί να παίρνει αγωνιστικές πρωτοβουλίες.

Στο πλαίσιο της συγκέντρωσης έγινε ανάγνωση ψηφισμάτων που αφορούσαν τις πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών σε Δημοτικό Σχολείο της Χαλκίδας και την παύση των εφημεριών στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ