Σάββατο 29 Γενάρη 2022 - Κυριακή 30 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
Στις αποζημιώσεις - ψίχουλα μόνη απάντηση η συλλογική διεκδίκηση

Ούτε έναν ...τενεκέ λάδι δεν παίρνουν για κάθε καμένο λιόδεντρο

Τα ψίχουλα της αποζημίωσης που δίνει η κυβέρνηση για τις καμένες ελιές δεν αντιστοιχούν ούτε... σε έναν τενεκέ λάδι, τονίζει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα πυρόπληκτων Βόρειας Εύβοιας σχολιάζοντας τις τελευταίες εξαγγελίες της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι η κυβέρνηση συνεχίζει την τακτική του ταξίματος, ενώ την ίδια στιγμή, μέσα από μία σειρά «κόφτες», αφήνει την πλειοψηφία των πραγματικά δικαιούχων εκτός στήριξης.

Κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις αποζημιώσεις και τα μέτρα «στήριξης» των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των μελισσοκόμων, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι η αποζημίωση των 50 ευρώ που θα πάρουν ως προκαταβολή οι ελαιοπαραγωγοί για τα καμένα ελαιόδεντρα αντιστοιχεί σε έναν τενεκέ λάδι. Εξευτελιστική χαρακτηρίζει επίσης την αποζημίωση των κτηνοτρόφων για τα ζώα που κάηκαν, η οποία ανέρχεται στα 40 ευρώ το κεφάλι, τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο ποσό δεν φτάνει για τις ζωοτροφές ενός μήνα.

Επισημαίνει ότι οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι μελισσοκόμοι της περιοχής βρίσκονται αντιμέτωποι με αφανισμό και ότι οι ρετσινάδες βρίσκονται στον «αέρα», καθώς δεν έχει ξεκινήσει ακόμη το πρόγραμμα για την εργασία τους στον καθαρισμό και την ανάπλαση του δάσους, ενώ δεν έχουν προχωρήσει ουσιαστικά έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης.

«Την ίδια στιγμή για τους μεγαλοεπενδυτές στρώνεται ταχύτατα το "κόκκινο χαλί" για να ξεζουμίσουν ό,τι απέμεινε όρθιο», τονίζει και σημειώνει ότι «έχουμε κάθε λόγο να συνεχίσουμε τον αγώνα μας», προαναγγέλλοντας μια σειρά από πολύμορφες δράσεις, που στηρίζει και ο Αγροτικός Σύλλογος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Αννας.

Ο Αγροτικός Σύλλογος από την πλευρά του καταγγέλλει ως απόλυτο φιάσκο τις δεσμεύσεις της περιφερειακής αρχής Στερεάς Ελλάδος για την εξασφάλιση και διάθεση ζωοτροφών στους πυρόπληκτους κτηνοτρόφους της Βόρειας Εύβοιας, καθώς η διαγωνιστική διαδικασία που επέλεξε κρίθηκε άγονη, βάζοντας σε ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο την επιβίωση των κοπαδιών της περιοχής.

Σημειώνει: «Επειδή το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, μάθαμε ότι όχι μόνο δεν υπήρχε διεθνής διαγωνισμός, αλλά αντίθετα έγινε κλειστός διαγωνισμός με πρόσκληση από την Περιφέρεια μόνο σε έναν επιχειρηματία, ο οποίος δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις και ο διαγωνισμός κρίθηκε άγονος, οπότε ξανά μανά από την αρχή με τις καθυστερήσεις που αυτό συνεπάγεται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ