Τετάρτη 9 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Καταγραφή της υποψηφιότητας Ζιουγκάνοφ

ΜΟΣΧΑ (Ανταπόκριση ΒΛ. ΜΑΣΙΝ).-

Ο πρόεδρος της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας, Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, κατέθεσε πρώτος στις 8 Φλεβάρη υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 26 Μάρτη και δήλωσε πως είναι σίγουρος ότι θα κερδίσει τον Βλαντίμιρ Πούτιν. «Οι πιθανότητές μας σ' αυτές τις εκλογές είναι καλές», τόνισε ο Ζιουγκάνοφ και πρόσθεσε πως είναι σίγουρος ότι θα κερδίσει από τον πρώτο γύρο. Ο πρόεδρος της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής (ΚΕΕ) Αλεξάντρ Βεσνιάκοφ, δήλωσε ότι ο Πούτιν αναμένεται να καταθέσει την υποψηφιότητά του μέχρι το Σάββατο. Η προθεσμία λήγει την Κυριακή. Οι υποψήφιοι πρέπει να συγκεντρώσουν 500.000 υπογραφές υποστήριξης της υποψηφιότητάς τους και να προσκομίσουν στην ΚΕΕ φορολογικές δηλώσεις για το εισόδημά τους και τα εισοδήματα των μελών της οικογένειάς τους. Επομένως, ο Ζιουγκάνοφ αποκτά το δικαίωμα να ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία.

Από την άλλη μεριά, ο Ζιουγκάνοφ, σχολιάζοντας τις ενέργειες του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού στον Περσικό, δήλωσε ότι η κράτηση του ρωσικού δεξαμενόπλοιου «Βολγονέφτ-147», αποτελεί απόδειξη της ταπείνωσης της χώρας και της αδυναμίας του κράτους. Κατά τη γνώμη του, η σημερινή ηγεσία είναι ανίκανη να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της Ρωσίας και το εν λόγω επεισόδιο αντανακλά την ταπεινωτική θέση στην οποία βρέθηκε η χώρα. «Από καιρό πλέον δε μας υπολογίζουν στον κόσμο: έτσι συνέβη και στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, όταν βομβάρδιζαν τη Γιουγκοσλαβία, και στο Στρασβούργο, απ' όπου παρ' ολίγο να εκδιώξουν τη ρωσική αντιπροσωπεία, γιατί προσπαθούμε να χαλιναγωγήσουμε τους συμμορίτες στην Τσετσενία. Δε μας υπολογίζουν στις θάλασσες, όταν ψαρεύουν στα χωρικά μας ύδατα, και στα σύνορά μας, όταν μεταφέρουν όπλα μέσα απ' αυτά», τόνισε ο Ζιουγκάνοφ.

Σχολιάζοντας τις ενέργειες των ρωσικών αρχών για τη διευθέτηση της κρίσης, ο πρόεδρος του ΚΚΡΟ επισήμανε ότι δε βλέπει κάποιες αποφασιστικές πράξεις από μέρους της ηγεσίας. Υπογράμμισε ότι για να υπολογίζουν και να σέβονται τη χώρα στον κόσμο, πρέπει να ληφθούν «ριζικά μέτρα για την αλλαγή της πολιτικής προς όφελος του κάθε πολίτη της χώρας, για την ανάπτυξη της οικονομίας, τη δημιουργία κανονικού συστήματος ασφάλειας, για τα οποία θα χρειαστούν δυο χρόνια εντατικής δουλιάς μετά την αλλαγή της σημερινής ομάδας του Κρεμλίνου». «Τους αδύναμους κανείς ποτέ δε θα τους υπολογίσει. Ας δυναμώσουμε τη χώρα και τότε θα μας υπολογίζουν», κατέληξε ο Ζιουγκάνοφ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η επιστροφή Πούτιν (2012-03-04 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία Ζιουγκάνοφ στο Ανώτατο Δικαστήριο (2003-10-10 00:00:00.0)
Αρχισε η διαδικασία των προεδρικών εκλογών (2000-03-27 00:00:00.0)
Προεδρικές εκλογές (2000-03-24 00:00:00.0)
Καταγραφή υποψηφιότητας Πούτιν (2000-02-16 00:00:00.0)
Ερωτηματικά και "παιχνίδια" με την υγεία του Γιέλτσιν (1996-07-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ