Σάββατο 19 Φλεβάρη 2022 - Κυριακή 20 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο οργανωμένος εργάτης δεν τρομοκρατείται, όλοι μαζί μπορούμε να τους τσακίσουμε!

Ο Μ. Κελαϊδάκης
Ο Μ. Κελαϊδάκης
Από το βήμα της εκδήλωσης ο Μανώλης Κελαϊδάκης ευχαρίστησε την ΤΟ του ΚΚΕ στην Καβάλα, «τους συναγωνιστές και τις συναγωνίστριες που από την πρώτη στιγμή αυτού του αγώνα, από τις αρχές Αυγούστου του 2021, είναι δίπλα μας, είναι μαζί μας, να σχεδιάσουμε, να υλοποιήσουμε καθετί αποφάσιζε το Σωματείο μας».

Αναφέρθηκε αναλυτικά στον πόλεμο που βιώνουν τον τελευταίο χρόνο, στον δύσκολο αγώνα που δίνουν ενάντια στην επίθεση κυβέρνησης - εργοδοσίας. Οπως είπε, «από το 2000 που επαναλειτούργησε το εργοστάσιο είναι τα τρίτα αφεντικά που έχουμε και χρειάζεται για τρίτη φορά να υπερασπιστούμε το μεροκάματό μας». Ανέδειξε ότι «στόχος της εταιρείας ήταν να διαλύσει το Σωματείο ώστε να μην υπάρχει οργανωμένη, συντονισμένη, δυναμική υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στα Πετρέλαια. Ωστε να συνεχιστεί η δραστηριότητα της εξόρυξης με όσο το δυνατόν λιγότερα εργασιακά δικαιώματα, με συνθήκες γαλέρας».

Αναφέρθηκε στον νόμο Χατζηδάκη λέγοντας ότι με αυτόν δίνεται το δικαίωμα «να γίνει ντου από παντού», από τις εταιρείες, από τους εργοδότες. Σημείωσε ότι «είναι τιμή μας να είμαστε το πρώτο ΔΣ Σωματείου που σύσσωμο απολύθηκε με τον νόμο Χατζηδάκη». «Νόμιζαν ότι απολύοντάς μας θα μας φιμώσουν, θα μας χτυπήσουν το ηθικό». Ομως, απέναντι στην τρομοκρατία της εργοδοσίας, που εξελίσσεται με τη βοήθεια της αστυνομίας και των υπουργείων, «οι εργαζόμενοι δεν κάνουμε πίσω. Απαντάμε συσπειρωμένοι».

Ξεκαθάρισε ότι «ο οργανωμένος εργάτης που είναι συσπειρωμένος στα σωματεία, που δεν φοβάται όταν του κουνάει το δάχτυλο το αφεντικό του, που βασίζεται στα χέρια του, στις γνώσεις του, στην εμπειρία του, στον συνάδελφό του, στην αλληλεγγύη του, δεν τρομοκρατείται, δεν απειλείται».

Τέλος, αναφέρθηκε στην πορεία του αγώνα τους και στην πολύμορφη στήριξη που έχει από τα σωματεία και τους φορείς του νομού προαναγγέλλοντας ότι «αυτός ο αγώνας θα ανέβει ένα σκαλί» μέσα από πανελλαδικό συντονισμό με άλλα σωματεία.

Οπως είπε, «συντονιζόμαστε και θα υλοποιήσουμε δράσεις σε πανελλήνιο επίπεδο. Ενα συλλαλητήριο με σημαίες τα 4 Σωματεία της ΛΑΡΚΟ, της COSCO, των Πετρελαίων και των Λιπασμάτων, σε συντονισμό και με άλλα σωματεία. Θα ενώσουμε τις φωνές μας πανελλαδικά για να δείξουμε ότι έναν δρόμο μας αφήσανε τα συμφέροντα και οι άνθρωποι που έχουνε όλα τα όπλα μαζί τους. Τον δρόμο της συνεννόησης, της συσπείρωσης και του μαζικού αγώνα απέναντι στις ορέξεις τους. Καθένας μόνος του είμαστε κάτι, όλοι μαζί μπορούμε να τους τσακίσουμε!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πανελλαδική σύσκεψη σωματείων εκπαιδευτικών (2024-03-27 00:00:00.0)
Αντέχουμε γιατί μας στηρίζετε εσείς (2023-02-23 00:00:00.0)
Στις εστίες αντίστασης της εργατικής τάξης βρίσκεται η ελπίδα για τη ζωή που μας αξίζει (2022-02-15 00:00:00.0)
Δεκάδες σωματεία παίρνουν την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης στα χέρια τους (2021-10-14 00:00:00.0)
Στη μάχη για τα σύγχρονα δικαιώματα και την απόκρουση της αντεργατικής πολιτικής (2021-10-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ