Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μαθητές και δάσκαλοι στέλνουν το δικό τους μήνυμα

«Οι μαθητές ενώνουμε τη φωνή μας με τον ελληνικό λαό ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία. Ως εδώ! Να σταματήσει τώρα ο πόλεμος!», δηλώνει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, που καλεί τα μαθητικά συμβούλια να συζητήσουν, να καταδικάσουν τον πόλεμο και «να χτυπήσει συναγερμός σε όλα τα σχολεία» με πρωτοβουλίες όπως κολάζ, πανό, συνθήματα κ.λπ.

Οπως αναφέρει σε χτεσινή ανακοίνωση: «Σήμερα τα παιδιά στην Ουκρανία δεν πήγαν σχολείο. Χιλιάδες από αυτούς, μετά την απαράδεκτη στρατιωτική επέμβαση και εισβολή της Ρωσίας, βρίσκονται στους δρόμους με την οικογένειά τους, προσπαθούν να φύγουν από την ίδια τους τη χώρα. Συγκρούσεις, βομβαρδισμοί, ανθρώπινος πόνος... Αντιπαραθέσεις και οικονομικά - στρατιωτικά συμφέροντα διαρκώς προκαλούν συγκρούσεις, βασανίζουν τους λαούς σε όλο τον κόσμο. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τις εικόνες παιδιών και των οικογενειών τους να θαλασσοπνίγονται, έχουμε συμμαθητές πρόσφυγες που είναι μακριά από τις οικογένειές τους! Δεν θέλουμε να δούμε ξανά και άλλες τέτοιες εικόνες!

Την ίδια στιγμή που στα μαθήματα στο σχολείο μαθαίνουμε πως τα τριάντα χρόνια που υπάρχει η ΕΕ ζούμε ειρηνικά και προστατευμένα, όσο θυμόμαστε τους εαυτούς μας γίνονται πόλεμοι, επιθέσεις, βομβαρδισμοί με το ΟΚ και την ανάμειξη των "ειρηνευτικών" ΝΑΤΟ και ΕΕ! Δεν ξεχνάμε το Αφγανιστάν, την Παλαιστίνη, τη Συρία και άλλες χώρες, που όλα αυτά τα χρόνια σαν μαθητές προσπαθήσαμε να σταθούμε αλληλέγγυοι στα θύματα των πολεμικών συγκρούσεων», σημειώνουν οι μαθητές που αναφέρονται στην αντιπαράθεση Ρωσίας από τη μία και ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ από την άλλη στην Ουκρανία και καλούν «να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο!».

Στην Κεντρική Μακεδονία

Με συζητήσεις και δράσεις μέσα στις τάξεις, εκπαιδευτικοί στην Κεντρική Μακεδονία ανοίγουν το ζήτημα του πολέμου, με αφορμή την όξυνση της αντιπαράθεσης ανάμεσα σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσία και τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές και να στείλουν μήνυμα ότι οι λαοί και τα παιδιά δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από τους πολέμους και τις επεμβάσεις, που γίνονται για τα συμφέροντα των ισχυρών του πλανήτη. Με συνθήματα όπως «ο κόσμος είναι καλύτερος χωρίς πόλεμο», «ο πόλεμος δεν είναι λύση» και «ένωσε κι εσύ τη φωνή σου ενάντια στον πόλεμο, τη φτώχεια, τον ξεριζωμό...», οι μαθητές με τους δασκάλους τους στέλνουν το δικό τους μήνυμα ενάντια στον πόλεμο και υπέρ της ειρήνης, της φιλίας και της αλληλεγγύης των λαών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η βαθιά ανησυχία (2024-07-12 00:00:00.0)
Μαχητικά αεροσκάφη και πυραύλους μεγαλύτερης εμβέλειας ζητά «επειγόντως» το Κίεβο (2023-02-11 00:00:00.0)
Για έναν «μακρύ πόλεμο φθοράς» προετοιμάζεται η Δύση (2022-05-27 00:00:00.0)
Με αιχμή τα μέτωπα Ουκρανίας - Λευκορωσίας εντείνουν τις κινήσεις απέναντι στη Ρωσία (2021-06-05 00:00:00.0)
Σημάδια μεγαλύτερης στρατιωτικής κλιμάκωσης (2015-06-28 00:00:00.0)
Υποκρισία του ΝΑΤΟ για την αιματοχυσία (2015-06-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ