Πέμπτη 3 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ
Ενώνω τη φωνή μου με τη φωνή αυτών που «το λέει η καρδιά τους»

Βάσω Φραγκοπούλου, επαγγελματίας στην περιοχή του Ασπροπύργου

Χαιρετισμό στην χτεσινή εκδήλωση, ο οποίος διαβάστηκε από μικροφώνου, απέστειλε η Βάσω Φραγκοπούλου, επαγγελματίας στην περιοχή του Ασπροπύργου. Σε αυτόν σημειώνει:

«Σας ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μου κάνετε να απευθύνω χαιρετισμό στη σημερινή σας εκδήλωση.

Λίγους μήνες μετά το πρώτο κρούσμα της πανδημίας στην Ελλάδα, η Δυτική Αττική μπήκε στο «κόκκινο».

Η κυβέρνηση τότε αποφάσισε να πάρει το μέτρο να κλείσει σχεδόν το σύνολο των μικρών επιχειρήσεων στους δήμους Ελευσίνας, Ασπροπύργου και Μάνδρας.

Οι μικροί επαγγελματίες είδαμε τα μαγαζιά μας να κλείνουν μέσα σε εορταστική περίοδο, από την οποία περιμέναμε να καλύψουμε ένα μέρος του χαμένου εισοδήματός μας.

Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση μπορεί να ανακοίνωσε το κλείσιμο των καταστημάτων μας, δεν ανακοίνωσε όμως τίποτα για την οικονομική μας στήριξη, δεν ανακοίνωσε τίποτα για τους μεγάλους χώρους δουλειάς, δεν ανακοίνωσε τίποτα για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Με λίγα λόγια, μας μετέτρεψε σε εξιλαστήριο θύμα για την εξάπλωση της πανδημίας στην περιοχή μας.

Οπως καταλαβαίνετε, σε μια περίοδο με μεγάλη αβεβαιότητα για την υγεία τη δική μας και της οικογένειάς μας προστέθηκε τότε ένα ακόμα βάσανο: Η αβεβαιότητα για το εισόδημά μας, η αβεβαιότητα για το μέλλον των επιχειρήσεών μας.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για μας και τις οικογένειές μας, βρήκαμε ελπίδα και κουράγιο στον αγώνα και στη διεκδίκηση όσων απαιτούνταν για να μπορέσουμε να κρατήσουμε ανοιχτά τα μαγαζιά μας.

Οργανώσαμε παραστάσεις διαμαρτυρίας, μεγάλες αυτοκινητοπομπές. Οσο θυμάμαι εγώ, για πρώτη φορά οι επαγγελματίες του Ασπροπύργου βρεθήκαμε σε Γενικές Συνελεύσεις όπου συζητάγαμε για τα προβλήματά μας και αποφασίζαμε για τη συνέχεια των κινητοποιήσεων.

Μέσα σε αυτήν τη διαδικασία συγκροτήσαμε Σύλλογο Επαγγελματιών στην πόλη, όπου στις πρόσφατες αρχαιρεσίες είχαμε καθολική συμμετοχή των συναδέλφων.

Ετσι, με τον αγώνα μας καταφέραμε να κατακτήσουμε ό,τι κατακτήσαμε εκείνη την περίοδο, όπως αποζημίωση 3.000 ευρώ για τους επαγγελματίες που μείναμε κλειστοί.

Από το βήμα της εκδήλωσής σας θα ήθελα να επισημάνω τον καθοριστικό ρόλο που είχαν και συνεχίζουν να έχουν επαγγελματίες - μέλη του ΚΚΕ στην περιοχή.

Ανθρωποι που χρόνια τώρα ξέραμε την ιδιότητά τους, πάντα μας καλούσαν να βαδίσουμε αυτόν τον δρόμο, τον δρόμο του αγώνα, και βέβαια εμείς οι υπόλοιποι είτε διατηρούσαμε τις ενστάσεις μας, είτε κάτω από το βάρος άλλων υποχρεώσεων δεν συμμετείχαμε.

Σήμερα ενώνω τη φωνή μου με τη φωνή αυτών που «το λέει η καρδιά τους», ενώνω την καρδιά μου με την καρδιά αυτών που λαχταρούν ένα καλύτερο αύριο. Με την ελπίδα ότι οι φωνές και οι καρδιές θα γίνουν ακόμα περισσότερες.

Σας ευχαριστώ.»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ