Πέμπτη 3 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΑΪΒΑΝ
Με πλήθος αναφορών στην Ουκρανία και την «ένωση των δημοκρατιών του κόσμου»

Από τη συνάντηση της αμερικανικής αντιπροσωπείας με την Πρόεδρο της Ταϊβάν
Από τη συνάντηση της αμερικανικής αντιπροσωπείας με την Πρόεδρο της Ταϊβάν
Με πλήθος αναφορών στις εξελίξεις στην Ουκρανία και την ανάγκη «ένωσης των δημοκρατιών του κόσμου» συνοδεύτηκε η νέα επίσκεψη αντιπροσωπείας των ΗΠΑ στην Ταϊβάν, καθώς η Ουάσιγκτον βαθαίνει τη «συνεργασία» με την Ταϊπέι, στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης με την Κίνα.

Η ειρήνη στον Ινδο-Ειρηνικό «δεν ήταν ποτέ άλλοτε πιο σημαντική», σημείωσε ο πρώην επικεφαλής των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Μάικ Μούλεν, που χτες συναντήθηκε στην Ταϊπέι με την Πρόεδρο της Ταϊβάν, Τσάι Ινγκ - βεν, απευθύνοντας παροτρύνσεις για «πρωταθλητές που σήμερα χρειάζεται η δημοκρατία».

Ο Μούλεν, που ηγήθηκε της αντιπροσωπείας από τις ΗΠΑ, δήλωσε ότι «ερχόμαστε στην Ταϊβάν σε μια πολύ δύσκολη και κρίσιμη περίοδο για την παγκόσμια ιστορία (...) Η δημοκρατία αντιμετωπίζει επίμονες και επείγουσες προκλήσεις, όπως φάνηκε και από τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ουκρανία».

Από την πλευρά της η Τσάι έσπευσε να υπενθυμίσει ότι η Ταϊβάν ήδη έχει συμφωνήσει στην επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας, σημειώνοντας ότι «τώρα είναι η ώρα για τις δημοκρατίες του κόσμου να ενωθούν και η Ταϊβάν δεν μπορεί να είναι απούσα». Μεταξύ άλλων, είπε ότι η ίδια και άλλα στελέχη της κυβέρνησής της θα δωρίσουν ένα μισθό τους ως «ανθρωπιστική βοήθεια» στην Ουκρανία.

Από την πλευρά της Κίνας, ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ Γουάνγκ Γουενμπίν επέκρινε την επίσκεψη των Αμερικανών στην Ταϊβάν, λέγοντας ότι «οι ΗΠΑ πρέπει να αντιμετωπίζουν τα σχετικά με την Ταϊβάν ζητήματα με σύνεση για να αποφευχθεί περαιτέρω σοβαρή επιβάρυνση της συνολικής κατάστασης των σχέσεων ΗΠΑ - Κίνας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ