Πέμπτη 3 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
«Πράσινο φως» στα αμερικανικά τάνκερ...

...μπλόκο σε ρωσικό εμπορικό αεροσκάφος

Τα αμερικανικά ιπτάμενα τάνκερ στο «Ελ. Βενιζέλος» την περασμένη Κυριακή
Τα αμερικανικά ιπτάμενα τάνκερ στο «Ελ. Βενιζέλος» την περασμένη Κυριακή
Εντολή να αποχωρήσει άμεσα από τον ελληνικό εναέριο χώρο έλαβε το πρωί της Δευτέρας πτήση εμπορικού αεροσκάφους της ρωσικής «Aeroflot», που βρέθηκε στον εναέριο χώρο του Εβρου.

Το αεροπλάνο εκτελούσε πτήση με προορισμό την Ισπανία και άμεσα διατάχθηκε από το FIR Αθηνών να καταθέσει νέο σχέδιο πτήσης, ώστε να αποχωρήσει από τον ελληνικό εναέριο χώρο, εφαρμόζοντας τις οδηγίες της ΕΕ, που επέβαλε την απαγόρευση σε αεροσκάφη που ανήκουν άμεσα ή έμμεσα στη Ρωσία, να απογειώνονται και να προσγειώνονται σε αεροδρόμια της ΕΕ, αλλά και να χρησιμοποιούν τον εναέριο χώρο των κρατών - μελών της ΕΕ.

Αυτά την ίδια ώρα που εκτός απ' όλες τις στρατιωτικές υποδομές σε όλη τη χώρα, που έχει παραδώσει σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ η κυβέρνηση με την κατάπτυστη Συμφωνία για τις βάσεις, την περασμένη Κυριακή διατέθηκε ακόμα και πολιτική υποδομή, το Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» για μεταστάθμευση αμερικανικών ιπτάμενων τάνκερ, η αποστολή των οποίων ήταν ο εναέριος ανεφοδιασμός ευρωατλαντικών μαχητικών που περιπολούσαν στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία!

Στο μεταξύ σύμφωνα με δημοσιεύματα και φωτογραφίες του τοπικού τύπου, ΝΑΤΟικά μη επανδρωμένα ελικόπτερα που ανήκουν στη δύναμη που σταθμεύει στην Αλβανία συνοδεία ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων και αστυνομίας μπήκαν χτες το απόγευμα στην Ελλάδα από την Αλβανία, και κατευθύνθηκαν προς τον Προμαχώνα για να διεκπεραιωθούν όπως λέγεται στην Πολωνία... για συντήρηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ