Πέμπτη 3 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Μαχητικές κινητοποιήσεις ενάντια στον πόλεμο

Θεσσαλονίκη

MotionTeam

Θεσσαλονίκη
Μαχητική κινητοποίηση στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και στην εμπλοκή της χώρας μας, πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι φοιτητικοί σύλλογοι της Θεσσαλονίκης. Απαίτησαν να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις και να μη σταλεί κανένας φαντάρος σε αποστολή εκτός συνόρων.

Η κινητοποίηση οργανώθηκε με πρωτοβουλία των Φοιτητικών Συλλόγων Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων Μηχανικών, ΤΕΦΑΑ, ΜΜΕ, Κτηνιατρικής, Ιατρικής και Πολιτικών Επιστημών.

Η Μάρθα Δήμου, μέλος του ΔΣ του ΣΦ Πολιτικών Επιστημών, μιλώντας στη συγκέντρωση κατήγγειλε ότι «τα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ για περικύκλωση της Ρωσίας, η απόφαση της Ρωσίας να αναγνωρίσει τις αποσχισθείσες περιοχές, η συγκέντρωση μεγάλων στρατιωτικών δυνάμεων, οδηγούν στην κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Καλλιεργείται το εθνικιστικό μίσος ανάμεσα στους λαούς για να κρυφτούν οι πραγματικές αιτίες της σύγκρουσης και να στρατευτούν οι λαοί κάτω από τα συμφέροντα των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσίας». Παρουσιάζοντας τις απαιτήσεις του φοιτητικού κινήματος, κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει οποιαδήποτε συμμετοχή και διευκόλυνση της χώρας προς τους φονιάδες των λαών.

Προανήγγειλε δε κλιμάκωση της δράσης το επόμενο διάστημα, μέσα από τους συλλόγους, με ενημέρωση των φοιτητών σε όλα τα έτη, σε συμπόρευση με τα εργατικά σωματεία.

Συλλαλητήριο στο Πανεπιστήμιο στην Πάτρα

Πάτρα
Πάτρα
Με συνθήματα, πανό, δυναμισμό και παλμό, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Μηχανικών Η/Υ, Μηχανολόγων Μηχανικών, Μαθηματικού, Φυσικού, Πολιτικών Μηχανικών και Εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών προχώρησαν χτες σε συλλαλητήριο στον χώρο του εκπαιδευτικού ιδρύματος στο Ρίο, ενάντια στον νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, απαιτώντας παράλληλα να μην υπάρξει καμία εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν, να μη βγει κανένας Ελληνας φαντάρος εκτός συνόρων της χώρας.

«Οχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών, ζήτω η φιλία των λαών» και «Δώστε λεφτά για την Παιδεία όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία» ήταν ορισμένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν στον χώρο, με τους φοιτητές να χτυπούν καμπανάκι για τις τελευταίες εξελίξεις, καλώντας σε εγρήγορση και πάλη ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και των μηχανισμών τους.

Πραγματοποίησαν στάσεις ενημέρωσης έξω από κάθε Τμήμα, καλώντας τους συμφοιτητές τους στην κινητοποίηση, και ταυτόχρονα ενημέρωσαν με το ψήφισμά τους τη νεολαία μαζί με τον λαό να ενώσει τη φωνή της και ενάντια στην πολεμική αναμέτρηση στην Ουκρανία.

«Είναι πρόκληση οι ελληνικές κυβερνήσεις - σήμερα της ΝΔ, χτες του ΣΥΡΙΖΑ - να σπαταλούν 4 δισ. ευρώ κάθε χρόνο για το ΝΑΤΟ την ίδια ώρα που εκτινάσσονται η ακρίβεια και η φτώχεια, που η υποχρηματοδότηση της Παιδείας και της Υγείας έχει χτυπήσει "κόκκινο"!», ανέφερε σε χαιρετισμό του ο Παναγιώτης Τζούδας, πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών Η/Υ, καταδικάζοντας παράλληλα την καλλιέργεια του εθνικιστικού μίσους ανάμεσα στους λαούς, που δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πολύμορφο μήνυμα αλληλεγγύης στον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού (2023-10-19 00:00:00.0)
Να παρθεί άμεσα πίσω η απαράδεκτη ποινή σε στρατευμένο (2022-07-14 00:00:00.0)
Σύσκεψη σήμερα στην Κοζάνη για τον συντονισμό της κοινής δράσης (2022-06-01 00:00:00.0)
Μαζική συμμετοχή στο διήμερο φεστιβάλ ενάντια στον ρατσισμό και τον πόλεμο (2022-03-22 00:00:00.0)
Το «όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο» σημαίνει πάλη ενάντια στην ελληνική εμπλοκή με οποιονδήποτε τρόπο και πρόσχημα (2022-03-03 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο στην Πάτρα (2016-03-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ