Τρίτη 22 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Μαζική συμμετοχή στο διήμερο φεστιβάλ ενάντια στον ρατσισμό και τον πόλεμο

Με μαζική συμμετοχή των φοιτητών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και την Κυριακή το Φεστιβάλ φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ ενάντια στον πόλεμο και τον ρατσισμό.

Ο χώρος μπροστά από τις φοιτητικές εστίες στις Σαράντα Εκκλησιές γέμισε και τις δύο μέρες από φοιτητές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Φοιτητικών Συλλόγων Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων Μηχανικών, ΜΜΕ, ΤΕΦΑΑ, Κτηνιατρικής, Ιατρικής και του Συλλόγου Οικοτρόφων των Εστιών και ενώθηκαν κάτω από το σύνθημα του διημέρου: «Εμείς δεν τραγουδάμε για να χωρίσουμε τον κόσμο, εμείς τραγουδάμε και αγωνιζόμαστε για να ενώσουμε τον κόσμο...».

Εστειλαν δυνατό μήνυμα ότι οι φοιτητές παλεύουν για καλύτερες σχολές, χωρίς ελλείψεις, που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους και ταυτόχρονα δίνουν τη μάχη για ένα καλύτερο αύριο, χωρίς πόλεμο, ενάντια στον ρατσισμό.

Και τις δύο μέρες συμμετείχαν σε συζητήσεις και εκδηλώσεις, ξεναγήθηκαν στην αντιπολεμική έκθεση, έπαιξαν σκάκι, απόλαυσαν μουσικά σχήματα και τους κωμικούς που μέσα από stand up comedy τους πρόσφεραν άφθονο γέλιο.

Με ενδιαφέρον παρακολούθησαν και το workshop για την πυρηνική ενέργεια που παρουσίασε η ομάδα επιστήμης του Τμήματος Φυσικής.

Ξεχώρισε η συζήτηση για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία που διοργανώθηκε από κοινού με την Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ).

Ο Νίκος Ζώκας, πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ, ανέφερε ότι η πολεμική αντιπαράθεση στην Ουκρανία σήμερα, στη Γιουγκοσλαβία χτες, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη, στη Συρία, στη Μέση Ανατολή, στην Αφρική είναι το αποτέλεσμα της αντιπαράθεσης και των ανταγωνισμών ανάμεσα στις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και ενώσεις. Κάλεσε τον λαό, τη νεολαία να πυκνώσουν τις γραμμές του αντιιμπεριαλιστικού - αντιπολεμικού κινήματος, «να παλέψουν ενάντια στο σύστημα, που γεννά την εκμετάλλευση και τη φτώχεια, τους πολέμους, τον θάνατο και την προσφυγιά».

Ο Κίμωνας Συλαίος, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων, ξεκαθάρισε ότι οι φοιτητές καταδικάζουν την απαράδεκτη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, όπως και κάθε στρατιωτική επέμβαση από άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, και τόνισε πως «η στάση των φοιτητών αλλά και κάθε ανθρώπου που είναι εναντίον του πολέμου θα πρέπει να είναι τόσο με τον λαό της Ουκρανίας όσο και με τον λαό του Αφγανιστάν, της Συρίας, του Ιράκ, της Παλαιστίνης και της Υεμένης. Αυτοί οι λαοί ακόμα ματώνουν όντας θύματα της ιμπεριαλιστικής πολιτικής του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για να κερδίζουν οι λίγοι όσα στερούνται οι πολλοί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ