Τρίτη 22 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συναυλία ενάντια στον ρατσισμό και τον πόλεμο

Συγκέντρωση - συναυλία ενάντια στον ρατσισμό και τον πόλεμο πραγματοποιήθηκε χτες βράδυ στην Ανω Ηλιούπολη της Θεσσαλονίκης με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, Εργατικών Σωματείων, μαζικών φορέων, της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών και Φοιτητικών Συλλόγων.

Μίλησαν ο Θανάσης Κοκονάς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, ο Αγγελος Παπαθανασίου, αντιπρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Θεσσαλονίκης και ο Σίμος Μαστρακούλης, πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων του ΑΠΘ. Από το βήμα εξέφρασαν την απόφαση του λαού και της νεολαίας να δυναμώσει τον αγώνα για έναν κόσμο χωρίς πολέμους, την πάλη ενάντια στις αιτίες που δημιουργούν και ενισχύουν τον φασισμό, τον εθνικισμό, την ξενοφοβία και τον ρατσισμό. Και κάλεσαν σε ενίσχυση της αλληλεγγύης και της διεκδίκησης για να ενταχθούν τα παιδιά των προσφύγων που άρχισαν να καταφθάνουν στην εκπαίδευση, για στήριξη των οικογενειών τους.

Μαζί με τον λαό της περιοχής ένωσαν τη φωνή τους και τους συντρόφευσαν μελωδικά οι καλλιτέχνες Γιώργος Αετόπουλος, Δημήτρης Μυστακίδης, Μαρία Παπανικολάου, Βασίλης Πρατσινάκης, Γιώργος Βαρτσάκης, Ντίνα Σαρατζή, Γιάννης Φιλιππουπολίτης και οι Rast maqam.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ