Τρίτη 22 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Χωμένος μέχρι τον λαιμό στην εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι χωμένος μέχρι τον λαιμό στην εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που προκαλούν και τον πόλεμο στην Ουκρανία, αυτό όμως δεν εμποδίζει τον Αλέξη Τσίπρα να θεωρεί εμπλοκή μόνο την αποστολή στρατιωτικού υλικού που έχει γίνει χωρίς ...διαβούλευση. Η στοίχιση του ΣΥΡΙΖΑ στα προτάγματα του ευρωατλαντικού στρατοπέδου ήταν για άλλη μια φορά το ρεζουμέ της συνέντευξής του στο «Βήμα της Κυριακής», με τον Αλ. Τσίπρα να επικροτεί «τις ισχυρές και στοχευμένες κυρώσεις» σε βάρος της Ρωσίας και να δηλώνει ότι «κάνουμε το παν για να προασπίσουμε τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, τόσο μέσω της συμμετοχής μας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, αλλά και πολύ πέρα από αυτούς τους διεθνείς οργανισμούς».

Παρά την προφανή σύμπλευση με την κυβέρνηση, ο Αλ. Τσίπρας κατηγορεί τον Κυρ. Μητσοτάκη για «το επικίνδυνο αφήγημα περί "φυλακίου της Δύσης προς Ανατολάς"» που «μας βάζει στην πρώτη γραμμή της στρατιωτικής σύγκρουσης με τη Ρωσία». Ακόμα, υποδεικνύει στην κυβέρνηση να «κινείται ενεργά για να ανακτήσει η Ελλάδα τον ηγετικό της ρόλο στα Βαλκάνια, όπως έγινε μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και στη Μεσόγειο, όπως έγινε με την καθιέρωση της Συνόδου των Ευρωπαϊκών χωρών του Νότου και του πλαισίου συνεργασίας 3+1». Και επιμένει στην έναρξη «ουσιαστικού και όχι προσχηματικού διαλόγου ύφεσης (...) και απώτερο ορίζοντα την προσφυγή στη Χάγη για υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ» με την Τουρκία, δείχνοντας στην κατεύθυνση νέων διευθετήσεων, αυτή τη φορά με επίκεντρο τα Ελληνοτουρκικά.

Επικρίνει τέλος τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια, μην κρύβοντας ωστόσο κι εδώ τη σύμπλευσή τους και σε αυτό το πεδίο. Υποστηρίζει λοιπόν την απολιγνιτοποίηση αλλά ...όχι βίαια, προκειμένου να ξανατεθούν σε λειτουργία λιγνιτικά πεδία που απενεργοποιήθηκαν για να προμηθεύσουν τις υπάρχουσες μονάδες και συστήνει εφαρμογή των Οδηγιών της Κομισιόν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ