Τρίτη 22 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
Μόνο μέσα από την ταξική πάλη μπορούμε να έχουμε πραγματικές κατακτήσεις

Αντώνης Πετράκης, πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αβγού και μέλος της διοίκησης του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Ιωαννίνων

Χαιρετίζω τη σημερινή συγκέντρωση του ΚΚΕ. Είμαι ο Αντώνης Πετράκης και είμαι ιδιωτικός υπάλληλος. Δεν κατάγομαι από οικογένεια που ψήφιζε ΚΚΕ, για την ακρίβεια είχα και μια καχυποψία απέναντί του. Επαφές δεν είχαμε με κάποιον από το ΚΚΕ, μέχρι που το 2016 η ανεργία και η απληρωσιά μπήκαν μέσω της γυναίκας μου και στο δικό μου σπίτι. Ετσι γνωρίστηκα με τους κομμουνιστές, στους αγώνες που έγιναν στα «Market In». Εκεί κατάλαβα ότι χωρίς οργάνωση στο σωματείο σου δεν μπορείς να διεκδικήσεις τα δικαιώματά σου.

Μέχρι τότε δεν ήμουν αδιάφορος για το τι συμβαίνει γύρω μου. Πάντα συμμετείχα σε δραστηριότητες μέσω του Εκπολιτιστικού Συλλόγου στο χωριό μου. Συμμετείχα και σε τοπικές εκλογές, με υποψήφιους δημάρχους από άλλα κόμματα, που θεωρούσα ότι νοιάζονται για τον τόπο τους όπως εγώ. Δυστυχώς, αποδείχθηκε και αυτό ψέμα.

Οποια καλή πρόθεση και να έχεις, όσο έντιμος και να είσαι, δεν πρόκειται να έχεις θετικά αποτελέσματα αν δεν διεκδικείς συνολικά, από τη μικρότερη κοινότητα μέχρι τον μεγαλύτερο δήμο, από τη μικρότερη Περιφέρεια μέχρι τη Βουλή.

Η ουσία είναι ότι μόνο μέσα από την ταξική πάλη μπορούμε να έχουμε πραγματικές κατακτήσεις, μέσα από τους αγώνες των συνδικάτων μας, οργανωμένα, μαζί με τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες, θα χτίσουμε καλύτερες συνθήκες για εμάς και τα παιδιά μας.

Γι' αυτό η συμπόρευση με το ΚΚΕ είναι η μόνη πραγματική λύση στα προβλήματά μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ