Τρίτη 22 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΙΤΑΛΙΑ
Εργατικό μπλόκο στην αποστολή όπλων στην Ουκρανία

Δυναμική κινητοποίηση της USB στο αεροδρόμιο της Πίζας

Από την κινητοποίηση στο αεροδρόμιο της Πίζας
Από την κινητοποίηση στο αεροδρόμιο της Πίζας
Δυναμική κινητοποίηση ενάντια στην αποστολή όπλων στην Ουκρανία οργάνωσε το Σάββατο το ιταλικό συνδικάτο Ενωση Συνδικάτων Βάσης (USB) στο αεροδρόμιο της Πίζας.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από καταγγελίες των εργαζομένων σε αυτό, επιβεβαιώθηκε ότι το αεροδρόμιο της Πίζας το τελευταίο διάστημα χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία, καμουφλαρισμένου ως «ανθρωπιστικής βοήθειας».

Η εκπρόσωπος της USB από την Τοσκάνη, Τσίντζια Ντέλα Πόρτα, τόνισε: «Οι εργαζόμενοι του αεροδρομίου δήλωσαν ότι μέσα στο αεροσκάφος δεν υπήρχαν τρόφιμα ή ρουχισμός. Υπήρχαν όπλα. Ετσι, είπαν ότι δεν ήταν δική τους δουλειά να εμπλακούν, και δεν ετοίμασαν το φορτίο». Σύμφωνα και με τις προδιαγραφές ασφαλείας, πρόσθεσε, τέτοια φορτία δεν μπορεί να μεταφέρονται από πολιτικό αεροδρόμιο, καθώς αυτό εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για τους εργαζόμενους και όχι μόνο.

Στο κάλεσμά της για την κινητοποίηση η USB τόνισε: «Ενάντια στην κυνική απόφαση να κρύψουμε τις πτήσεις του θανάτου υπό την κάλυψη της "ανθρωπιστικής βοήθειας", θα κινητοποιηθούμε το Σάββατο 19 Μάρτη διαδηλώνοντας "Από την Τοσκάνη γέφυρες ειρήνης, όχι πτήσεις πολέμου"».

Την αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους τους στην Πίζα εξέφρασαν οι λιμενεργάτες - μέλη της USB στο Λιβόρνο, υπενθυμίζοντας ότι και οι ίδιοι αποκάλυψαν πριν μερικούς μήνες την επιχείρηση να αποσταλεί στα κρυφά από το λιμάνι του Λιβόρνο φορτίο με εκρηκτικά στο Ισραήλ.

Επιπλέον, στις 31 Μάρτη θα πραγματοποιηθεί απεργία στο λιμάνι της Γένοβας, με αντίστοιχο περιεχόμενο, με αφορμή την άφιξη του σαουδαραβικού πλοίου «Bahri», το οποίο είναι φορτωμένο με αμερικανικά όπλα, όπως καταγγέλλει το Εθνικό Συντονιστικό Λιμενεργατών της USB.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ