Τρίτη 22 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΟΙ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΙ
Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν! Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα!

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζουν να καταφτάνουν στο «alt.gr» επιτολές στρατευμένων με τις οποίες καταδικάζουν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και εκφράζουν την αντίθεσή τους στην εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν.

Οι εξελίξεις δεν αφήνουν αδιάφορους τους Ελληνες φαντάρους και αυτό φαίνεται από την πρώτη μέρα του πολέμου, καθώς στις συζητήσεις κυριαρχεί ο προβληματισμός για την όξυνση της κατάστασης και τις πιθανές συνέπειές της, σημειώνει ο Βασίλης Σοροβός, στρατιώτης Μηχανικού στη Σαμοθράκη.

«Καταδικάζουμε την ιμπεριαλιστική επέμβαση των Ρώσων στην Ουκρανία. Καταδικάζουμε και κάθε εμπλοκή στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, που μόνο στόχο έχουν το ποιος θα επικρατήσει στη σκακιέρα των ανταγωνισμών για τις σφαίρες επιρροής, τα μερίδια των αγορών, τις πρώτες ύλες, τα ενεργειακά σχέδια και τους δρόμους μεταφοράς», τονίζει και προσθέτει:

«Διαμαρτύρομαι για την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μου στον πόλεμο στην Ουκρανία. Καταδικάζω την ενεργοποίηση της Ταχείας Δύναμης Αντίδρασης του ΝΑΤΟ, στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα. Είμαι αντίθετος σε οποιαδήποτε συμμετοχή της μονάδας μου στον πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας και σε τέτοια πιθανότητα επιθυμώ εγώ προσωπικά να μη συμμετάσχω. Οι Ελληνες φαντάροι έχουμε δώσει όρκο στην πατρίδα μας για την υπεράσπιση του λαού μας, για την ανεξαρτησία και την εδαφική της ακεραιότητα, και θα τιμήσουμε αυτόν τον όρκο. Συνένοχοι όμως στο έγκλημα που συντελείται δεν θα γίνουμε».

«Ως νέος που υπηρετώ την πατρίδα μου, διαμαρτύρομαι για την εμπλοκή της χώρας μου στον πόλεμο με την Ουκρανία», αναφέρει στρατιώτης στο στρατόπεδο Κατσιμήτρου στα Γιάννενα. «Η σωστή μεριά της Ιστορίας βρίσκεται με τα συμφέροντα των λαών και όχι των ιμπεριαλιστών», σημειώνει και προσθέτει πως σε αυτήν τη μεριά «βρίσκονται και τα λαϊκά προβλήματα των νέων στρατευμένων, που όχι απλά είναι εδώ, μέσα στα στρατόπεδα όπου υπηρετούμε, αλλά και οξύνονται μετά τη νέα πολεμική σύρραξη. Νέα βάρη έρχονται να προστεθούν στις πλάτες τις δικές μας και των γονιών μας, με ακρίβεια βασικών αγαθών, αύξηση της τιμής των καυσίμων, ακόμα μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχεια για τις οικογένειές μας και νέο γύρο πολεμικών εξοπλισμών (...) Η απάντηση που πρέπει να δοθεί είναι μία: Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα! Να σταματήσει τώρα ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος! Να σταματήσει τώρα η εμπλοκή της Ελλάδας! Να κλείσουν όλες οι βάσεις του θανάτου! Αμεση απεμπλοκή της χώρας από ΝΑΤΟ και ΕΕ!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ