Τρίτη 22 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΤΑ «ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ» ΤΟΥ «ΤΡΟΥΜΑΝ»
Αμερικανοί εισέβαλαν σε δωμάτιο ξενοδοχείου, τρομοκρατώντας ανήλικη!

Αδιανόητο: Αφέθηκαν ελεύθεροι από την αστυνομία | Διάβημα διαμαρτυρίας του ΚΚΕ στην κυβέρνηση

Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας
Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας
Πριν καλά καλά δέσει στο λιμάνι της Σούδας το αεροπλανοφόρο «Τρούμαν», άρχισαν τα αίσχη στα Χανιά τα «καλόπαιδα» του πληρώματός του.

ΑμερικανοΝΑΤΟικοί εισέβαλαν την Κυριακή το βράδυ σε δωμάτιο ξενοδοχείου στα Χανιά, όπου διέμενε 14χρονη μαθήτρια με την οικογένειά της. Το συμβάν συνέβη σε ξενοδοχείο στην παλιά πόλη των Χανίων. Οι ΝΑΤΟικοί εισέβαλαν στο ξενοδοχείο αρχικά, και μετέπειτα στο δωμάτιο, όπου ήταν εκείνη την ώρα μόνο του το μικρό κορίτσι, το οποίο, όπως είναι φυσικό, φοβήθηκε και κλειδώθηκε στο μπάνιο. Οι ΝΑΤΟικοί ισχυρίζονταν ότι ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ...μπέρδεψαν τα δωμάτια και το ξενοδοχείο.

Με ευθύνη της κυβέρνησης το άθλιο αυτό περιστατικό έγινε μάλιστα ακόμα χειρότερο: Τα μέλη του πληρώματος συνελήφθησαν, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, κρατήθηκαν τη νύχτα, αλλά αφέθηκαν ελεύθερα χτες το πρωί!

Την εισβολή και την επίθεση κατήγγειλαν η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και φορείς της πόλης, οι οποίοι μαζί με τους γονείς της μαθήτριας πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην Εισαγγελία Χανίων, χτες, απαιτώντας να δικαστούν και να τιμωρηθούν οι ΝΑΤΟικοί.

Για το αδιανόητο περιστατικό αλλά και την αντιμετώπιση των ΝΑΤΟικών από τις αρχές, χτες, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης προχώρησε σε διάβημα προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Κ. Τσιάρα, και Προστασίας του Πολίτη, Τ. Θεοδωρικάκο, εκφράζοντάς τους την έντονη διαμαρτυρία του ΚΚΕ τόσο για το συγκεκριμένο απαράδεκτο περιστατικό, που προστίθεται σε σειρά επεισοδίων τραμπούκικης συμπεριφοράς ΝΑΤΟικών στην περιοχή, όσο και για τη στάση των αρχών και την ευνοϊκή αντιμετώπιση των δραστών.

ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ: Ως εδώ! Καμία ανοχή στους ΝΑΤΟικούς τραμπούκους

«Για άλλη μια φορά βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές, τραμπούκικων και επικυρίαρχων συμπεριφορών, στην πόλη μας, από ΝΑΤΟικά πληρώματα που έρχονται τάχα για αναψυχή, την ίδια στιγμή που προετοιμάζονται για πολεμικές επιχειρήσεις απανταχού στον πλανήτη και στη συγκεκριμένη περίοδο μπροστά στις εξελίξεις στην Ουκρανία», τονίζει η ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ και προσθέτει: «Αυτή είναι η "ασφάλεια" και η "προστασία" που παρέχουν στον χανιώτικο λαό η πρόσδεση της χώρας μας στο άρμα του ΝΑΤΟ και η παροχή διευκολύνσεων μέσω της βάσης της Σούδας! Εχουν ακέραιη την ευθύνη τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ όσο και οι προηγούμενες, αλλά και το σύνολο των αστικών κομμάτων, που έχουν μετατρέψει τη χώρα σε μια απέραντη βάση και την πόλη μας σε κέντρο διερχομένων, απαιτώντας την ανοχή μας, στο όνομα των ματωμένων δολαρίων».

Καλεί τον χανιώτικο λαό να καταδικάσει το γεγονός της επίθεσης σε έφηβη μαθήτρια και να φωνάξει: «Ως εδώ! Καμία ανοχή στους τραμπούκους του ΝΑΤΟ! Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς! Να κλείσει η βάση της Σούδας!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ