Τρίτη 22 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Κινητοποίηση ενάντια στην αναβάθμιση της εμπλοκής

Κινητοποίηση στην Αλεξανδρούπολη πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία και τη Βάση στην Αλεξανδρούπολη.

Με συνθήματα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν, οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και κινήθηκαν προς την πύλη του λιμανιού, όπου από το βράδυ του Σαββάτου βρίσκεται αγκυροβολημένο το γιγάντιο οχηματαγωγό «Liberty Passion», φορτωμένο με στρατιωτικά οχήματα και εξοπλισμό του αμερικανικού στρατού.

Μέλη εργατικών σωματείων, της Επιτροπής Ειρήνης Αλεξανδρούπολης και άλλων μαζικών φορέων φώναξαν συνθήματα όπως «Δεν θα επιλέξουμε στρατόπεδο ληστών, η μόνη μας ελπίδα η πάλη των λαών», «Εξω από του ΝΑΤΟ τα σφαγεία, κανένας φαντάρος στην Ουκρανία» και «Η Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών, όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών».

Στη συγκέντρωση που προηγήθηκε στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης μίλησε η Αλεξάνδρα Σταματελάτου από την Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι η «παρέλαση» των ΝΑΤΟικών πλοίων από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης δεν είναι άσχετη από τον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς τα ΝΑΤΟικά τανκς μεταφέρονται σε απόσταση αναπνοής από το μέτωπο. «Τα περί άμυνας και περί ασκήσεων δεν μας πείθουν. Οι ασκήσεις - πρόβες πολέμου δεν θα είναι για πάντα πρόβες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σ' αυτόν τον πόλεμο, συνέχισε, με ευθύνη της σημερινής αλλά και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων εμπλέκεται ενεργά η χώρα μας στο πλευρό του ληστρικού στρατοπέδου των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Και πρόσθεσε: «Αυτός ο πόλεμος είναι πόλεμος μεταξύ ληστών και την πληρώνουν οι λαοί. Η αλληλεγγύη μας στους λαούς που υποφέρουν δεν μπορεί να γίνει με την επιλογή ενός από τους δύο ληστές! Η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι "αλά καρτ". Είμαστε με τους λαούς ενάντια στους ιμπεριαλιστές και τον πόλεμό τους!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επαγρύπνηση μπροστά στην κλιμάκωση της εμπλοκής στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς (2023-08-10 00:00:00.0)
Αντιπολεμικές δράσεις από μαθητές, φοιτητές και νέους εργαζόμενους (2022-04-20 00:00:00.0)
Απ' άκρη σ' άκρη σε όλη την Ελλάδα ανεπιθύμητοι οι μακελάρηδες του ΝΑΤΟ! (2022-03-22 00:00:00.0)
Ανεπιθύμητοι οι φονιάδες των λαών σε όλη την Ελλάδα! (2022-03-18 00:00:00.0)
Αυτήν τη φορά μπορεί να μην είναι «πρόβα» πολέμου (2022-03-09 00:00:00.0)
Βροντερό «όχι» στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας (2022-03-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ