Τετάρτη 9 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
8Η ΜΑΡΤΗ 2022
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Αυτήν τη φορά μπορεί να μην είναι «πρόβα» πολέμου

Μήνυμα εναντίωσης στη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο πολέμου, που κάνει την Ελλάδα «θύτη» στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που είναι σε εξέλιξη, έστειλε η συγκέντρωση για τη Μέρα της Γυναίκας στην Αλεξανδρούπολη.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους η Αννα - Μαρία Σίσκου, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αλεξανδρούπολης (μέλος ΟΓΕ), ανέφερε μεταξύ άλλων πως μία από τις λέξεις που περιγράφει τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας του μόχθου είναι η λέξη «φόβος», καθώς, όπως τόνισε, «η ΕΕ και οι κυβερνήσεις, το ΝΑΤΟ, κρατάνε χρόνια τώρα χωμένη τη χώρα μας στους ανταγωνισμούς για τα κέρδη μιας χούφτας μονοπωλίων του κόσμου (...) και όταν βλέπεις πια καθαρά πού έχουν μπλέξει τη χώρα σου, την ίδια σου την πόλη, το σπίτι σου, το πρώτο αντανακλαστικό είναι ο φόβος». Και κάλεσε όλες τις γυναίκες του τόπου να στείλουν μήνυμα με τον αγώνα τους ότι «δεν θέλουμε τα παιδιά μας να γίνουν κρέας στα κανόνια τους. Δεν θέλουμε η πόλη μας να είναι σταθμός των δολοφονικών τους σχεδίων».

Η Σταματία Γκιδίκα, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Αλεξανδρούπολης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο πώς η μετατροπή της Αλεξανδρούπολης και της γύρω περιοχής σε ορμητήριο πολέμου έχει λάβει διαφορετικές διαστάσεις λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, ενώ μιλώντας για τον νέο γύρο αμερικανοΝΑΤΟικών ασκήσεων στρατευμάτων που θα αξιοποιήσουν το λιμάνι και τις άλλες υποδομές της πόλης τόνισε χαρακτηριστικά: «Η χρήση του λιμανιού, του σιδηροδρόμου, του αεροδρομίου, του οδικού άξονα, των στρατοπέδων της Αλεξανδρούπολης συνολικότερα, αυτήν τη φορά μπορεί να μην είναι "πρόβα" πολέμου. Η ΝΑΤΟική βάση στην πόλη μας να καταδικαστεί στη συνείδηση του κάθε Αλεξανδρουπολίτη, του κάθε Ελληνα».

Αντίστοιχες συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν επίσης σε Ξάνθη και Κομοτηνή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ