Τετάρτη 9 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
8Η ΜΑΡΤΗ 2022
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις και οι παρεμβάσεις από σωματεία και Συλλόγους της ΟΓΕ

Εξόρμηση σε συνεργεία του δήμου Ελευσίνας
Εξόρμηση σε συνεργεία του δήμου Ελευσίνας
Με συσκέψεις, εξορμήσεις και άλλες πρωτοβουλίες, εργατικά σωματεία, Σύλλογοι και Ομάδες της ΟΓΕ συνεχίζουν να απευθύνουν το αγωνιστικό κάλεσμα στις γυναίκες, με αφορμή την 8η Μάρτη.

Στο πλαίσιο αυτό, σύσκεψη των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» - ΠΕΕΜΑΓΕΝ πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί, με θέμα «Η πάλη για χειραφέτηση και γυναικεία ισοτιμία, τα ιδιαίτερα προβλήματα των ναυτεργατριών στο ναυτικό επάγγελμα». Στη σύσκεψη απηύθυνε χαιρετισμό η Πόπη Ξεκαλάκη, μέλος του προεδρείου της ΟΓΕ. Στην ομιλία του ο Αγγελος Γαλανόπουλος, πρόεδρος του «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», αφού επισήμανε τις ιδιαίτερες συνθήκες στις οποίες διεξάχθηκε η σύσκεψη, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, τόνισε τις ιδιαίτερες δυσκολίες που συναντά μια ναυτεργάτρια τόσο την περίοδο των σπουδών όσο και όταν δουλεύει στα πλοία. Ανέδειξε την ανάγκη, που επιβεβαιώνεται από την πείρα, για οργανωμένη πάλη με τη συμμετοχή στη ζωή και τη δράση των σωματείων, με σκοπό να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα.

Στην Αττική εξορμήσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης από Συλλόγους και Ομάδες της ΟΓΕ σε σούπερ μάρκετ, στο εργοστάσιο της ΦΑΓΕ στη Μεταμόρφωση, στη αποθήκη logistic «Διακίνηση» στην Ελευσίνα, στο εργοστάσιο τροφίμων «Κανάκη» κ.α.

Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χτες στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) στο πλαίσιο 3ωρης στάσης εργασίας που είχε προκηρύξει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου.

Το πρόγραμμα των επόμενων πρωτοβουλιών

Από τη σύσκεψη με τις ναυτεργάτριες
Από τη σύσκεψη με τις ναυτεργάτριες
Αυτές τις μέρες συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες Συλλόγων της ΟΓΕ, σωματείων και φορέων, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας:

Σήμερα, Τετάρτη, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Βόλου, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων και το Σωματείο Καθαριστριών διοργανώνουν εκδήλωση στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.

Αύριο Πέμπτη, στη Λάρισα, ο Σύλλογος Γυναικών πραγματοποιεί εκδήλωση στις εστίες του Πανεπιστημίου, στις 8.30 μ.μ.

Την Παρασκευή 11 Μάρτη:

-- Η Ομάδα Γυναικών Κηφισιάς και η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Κηφισιάς διοργανώνουν εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Δύο χρόνια πανδημίας - Οι ψυχικές επιπτώσεις σε παιδιά και εφήβους», στις 6.30 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Αναξαγόρειου ΓΕΛ (Καζαντζάκη 29, Νέα Ερυθραία).

Το Σάββατο 12 Μάρτη:

-- Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής «Ο Βύρων» καλεί σε εκδήλωση - συζήτηση στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (3ης Σεπτεμβρίου 48Α, 2ος όροφος).

-- Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Λυκόβρυσης - Πεύκης καλεί σε διαμαρτυρία στις 11.30 π.μ., στην πλατεία Σοφούλη, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν.

Στο εργοστάσιο της ΦΑΓΕ
Στο εργοστάσιο της ΦΑΓΕ
-- Ο Σύλλογος Γυναικών Ελευσίνας οργανώνει εκδήλωση με προβολή ταινίας, στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας (Χαριλάου 28).

-- Ο Σύλλογος Γυναικών Ζωγράφου καλεί σε εκδήλωση, στις 6 μ.μ., στον κινηματογράφο «Αλέκα» (πλατεία Γαρδένιας).

-- Στα Τρίκαλα θα γίνει μαζική εξόρμηση στην πλατεία Ρ. Φεραίου με μουσικοθεατρικό δρώμενο από θεατρική ομάδα της πόλης.

Τη Δευτέρα 14 Μάρτη, η ΟΓΕ πραγματοποιεί σύσκεψη με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Μισθωτών Δικηγόρων (7.30 μ.μ., στα γραφεία της). Επίσης, την Παρασκευή 18 Μάρτη οργανώνει συζήτηση με υγειονομικούς και σωματεία εργαζομένων σε νοσοκομεία της Αττικής (6 μ.μ., Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος, 4ος όροφος).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαδηλώνουν στις 8 Μάρτη ενάντια στην εκμετάλλευση, στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή (2022-03-04 00:00:00.0)
Σύσκεψη φορέων για τη χωματερή της Φυλής (2018-05-11 00:00:00.0)
Κορυφώνονται οι πρωτοβουλίες για την 8η του Μάρτη (2015-03-06 00:00:00.0)
Ξεδιάντροπη στήριξη της κυβέρνησης στον Μάνεση (2012-03-07 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις (2011-03-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ