Τετάρτη 9 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΤΡΑ
Συνεχείς δράσεις για να παραμείνουν στη δουλειά τους οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα

Στις 15/3 το παμπατραϊκό συλλαλητήριο. Συγκέντρωση και την Παρασκευή 11/3 στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Από την παράσταση διαμαρτυρίας στην 6η ΥΠΕ
Από την παράσταση διαμαρτυρίας στην 6η ΥΠΕ
Τη θέλησή τους να μη σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους αν δεν παραμείνουν στις δουλειές τους διατράνωσαν εργαζόμενοι στην καθαριότητα στα Νοσοκομεία «Αγιος Ανδρέας», Ρίου και Πανεπιστημίου Πατρών, προχωρώντας την περασμένη Παρασκευή σε συγκέντρωση στην 6η ΥΠΕ.

Με αυτοκινητοπομπή, με κόρνες και συνθήματα, εργαζόμενες που για ορισμένες οι συμβάσεις τους λήγουν μέσα στον Μάρτη και για άλλες στα τέλη Μάη (χωρίς να προβλέπεται η επαναπρόσληψή τους), προκειμένου η καθαριότητα στα νοσοκομεία να παραχωρηθεί σε ιδιώτες εργολάβους, διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την κατάσταση που βιώνουν, απαιτώντας να μην παραχωρηθεί καμία υπηρεσία σε ιδιώτες - εργολάβους.

Οι συμβασιούχοι απέκλεισαν τον δρόμο μπροστά από την 6η ΥΠΕ, ενώ μαζί τους βρέθηκε αντιπροσωπεία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, με επικεφαλής τον πρόεδρό του Δημήτρη Μαρμούτα.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου και των σωματείων των εργαζομένων, αποτελώντας μια πρώτη απάντηση, καθώς θα ακολουθήσει σειρά κοινών δράσεων με κλιμάκωση και με την πραγματοποίηση παμπατραϊκού συλλαλητηρίου την Τρίτη 15 Μάρτη στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Σήμερα Τετάρτη, στις 12 μ., θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου από κοινού με το ΕΚΠ, ενώ την Παρασκευή θα προχωρήσουν σε συγκέντρωση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην Πάτρα.

Σημειώνεται ότι το πρόβλημα αφορά εκατοντάδες εργαζόμενους που κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο. Το ΕΚΠ καλεί σε στήριξη του αγώνα τους και από τα υπόλοιπα εργατικά συνδικάτα, συλλόγους και λαϊκούς φορείς, τονίζοντας ότι θα πραγματοποιούνται συνεχείς δράσεις για να μη μείνει κανείς στον δρόμο, να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι με όλα τα εργασιακά δικαιώματα, να πραγματοποιηθούν όσες προσλήψεις είναι ακόμη αναγκαίες για τη λειτουργία της καθαριότητας σε όλες τις δομές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ