Τρίτη 22 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΑΡΜΕΝΙΑ - ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ
Συνομιλίες για την ειρηνευτική συμφωνία με ρωσική διαμεσολάβηση

Εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία, η Ρωσία προχωράει εντατικά τις διπλωματικές επαφές με άλλα κράτη, προσπαθεί να ενισχύει συμμαχίες και γεωπολιτική επιρροή.

Την πρόταση διαπραγμάτευσης για ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν συζήτησε χτες ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σ. Λαβρόφ, σε δυο ξεχωριστές τηλεφωνικές συνομιλίες με τους ομολόγους του των δυο κρατών, Αραράτ Μιρζογιάν και Τζεϊχουν Μπαϊράμοφ.

Η Ρωσία είναι ήδη «διαμεσολαβήτρια» μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν για το τέλος του πολέμου στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και διατηρεί περίπου 2.000 στρατιώτες εκεί.

Ολες οι πλευρές επιβεβαίωσαν την ανάγκη να ξεκινήσει η διαδικασία οριοθέτησης των συνόρων Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν το συντομότερο δυνατό και να ξεκινήσουν δραστηριότητες έργων για επανέναρξη εμπορικών, μεταφορικών και οικονομικών δεσμών στην περιοχή.

Ο Σ. Λαβρόφ και ο ΥΠΕΞ του Αζερμπαϊτζάν, Τζ. Μπαϊράμοφ, συζήτησαν επίσης για την Ουκρανία και για το έργο της Πλατφόρμας του Νότιου Καυκάσου «3+3» (Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Γεωργία - Ρωσία, Τουρκία, Ιράν).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ