Τρίτη 22 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κινητοποίηση ενάντια στην παράδοση του κτιρίου του ΕΟΜΜΕΧ σε ιδιώτες

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με εκπροσώπους του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου - Ταύρου

Μαζική κινητοποίησε έγινε χτες έξω από το ιστορικό κτίριο του ΕΟΜΜΕΧ από κατοίκους του δήμου Ταύρου - Μοσχάτου, με αιτήματα να μην πουληθεί σε ιδιώτες, να παραχωρηθεί στον δήμο και τους κατοίκους και να αξιοποιηθεί άμεσα για να καλυφθούν οι ανάγκες τους σε πολιτισμό, αθλητισμό, εκπαίδευση. Στην κινητοποίηση παρευρέθηκαν ο Χρ. Κατσώτης, βουλευτής του ΚΚΕ και επικεφαλής της Διατμηματικής Επιτροπής Τοπικής και Περιφερειακής Διοίκησης της ΚΕ του Κόμματος, η Στ. Βαλαβάνη, περιφερειακή σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ταύρου - Μοσχάτου με επικεφαλής την Χρ. Δολιανίδη.

Σημειώνεται πως την περασμένη Παρασκευή ο Χρ. Κατσώτης συναντήθηκε στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ στη Βουλή με αντιπροσωπεία εκπροσώπων αιρετών του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου - Ταύρου, με επικεφαλής τον δήμαρχο Ανδρέα Ευθυμίου, σχετικά με το ακίνητο του ΕΟΜΜΕΧ.

Ο δήμαρχος και άλλα μέλη της αντιπροσωπείας ανέπτυξαν την ομόφωνη θέση του Δημοτικού Συμβουλίου να σταματήσει η εκποίηση του ακινήτου του ΕΟΜΜΕΧ και να παραχωρηθεί στον δήμο, καθώς έχει ήδη χαρακτηριστεί - από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεότερων Μνημείων του ΥΠΠΟΑ - νεότερο μνημείο, μνημείο ιστορίας της περιοχής και αποτυπώνει την 100χρονη ιστορία του ως χώρου εγκατάστασης προσφύγων από τη Μικρά Ασία το 1922, στέγασης υπηρεσιών σχετικά με τη διαβίωσή τους και στη συνέχεια ως έδρας της Εθνικής Αλληλεγγύης την περίοδο της Κατοχής. Η ομόφωνη απόφαση αφορά την παραχώρησή του στον δήμο ώστε να ικανοποιήσει ανάγκες του λαού του δήμου, να στεγάσει το Μουσείο Εθνικής Αλληλεγγύης, να λειτουργήσει ως Κέντρο Πολιτισμού και Τεχνών, να αποτελέσει δημόσιο χώρο, χωρίς εμπορική εκμετάλλευση.

Ο Χρ. Κατσώτης ανέδειξε τις ευθύνες τόσο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που ενέταξε το κτίριο στο ΤΑΙΠΕΔ, όσο και της σημερινής της ΝΔ, η οποία προχωρά στον πλειστηριασμό με τον διαγωνισμό στις 31 Μάρτη, και εξέφρασε την αμέριστη στήριξη του ΚΚΕ στη διεκδίκηση του δήμου. Το ΚΚΕ έχει ήδη καταθέσει Ερωτήσεις στους αρμόδιους υπουργούς και θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις του για την απόδοση του χώρου στον δήμο και την ακύρωση του πλειστηριασμού, και θα συμμετάσχει και θα στηρίξει κάθε ενέργεια διεκδίκησης του χώρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ