Τρίτη 22 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ
Απ' άκρη σ' άκρη σε όλη την Ελλάδα ανεπιθύμητοι οι μακελάρηδες του ΝΑΤΟ!

«Στολίστηκε» με κόκκινη μπογιά ΝΑΤΟική φρεγάτα στο λιμάνι του Πειραιά | Μαχητικές συγκεντρώσεις σε Β. Ελλάδα και Θεσσαλία

Λάρισα

FRAGKOU STRATOS

Λάρισα
Με μία συμβολική παρέμβαση το πρωί του Σαββάτου οι Οργανώσεις Πειραιά του ΚΚΕ και της ΚΝΕ διατράνωσαν ότι τα ΝΑΤΟικά πλοία δεν είναι ευπρόσδεκτα στο λιμάνι του Πειραιά.

Μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ προσέγγισαν το σημείο όπου είναι δεμένα τα πολεμικά πλοία της ΝΑΤΟικής δύναμης SNMG2, και πιο συγκεκριμένα η καναδέζικη φρεγάτα «HCMS Montreal FFH336». Πάρα την απόσταση από την προκυμαία, κατάφεραν να «στολίσουν» το πλοίο με κόκκινη μπογιά, στέλνοντας συμβολικό μήνυμα καταδίκης του πολέμου στην Ουκρανία και της εμπλοκής της χώρας μας σε αυτόν.

Παράλληλα, το πρωί της Δευτέρας δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από την Τομεακή Οργάνωση Βορειοδυτικής Αττικής πραγματοποίησαν παρέμβαση έξω από την αεροπορική βάση της Ελευσίνας, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

«Η Ελευσίνα είναι πόλη εργατών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών» και «Δεν διαλέγουμε στρατόπεδο ληστών, μόνη ελπίδα η πάλη των λαών» φώναζαν τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, ενώ μοίρασαν στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων την Απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

«Από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, όπου κυβέρνηση και ΝΑΤΟικοί σηκώνουν τα C-130 και τα ραντάρ και μετατρέπουν την Ελευσίνα και το Θριάσιο Πεδίο σε σημείο εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ υψώνουμε τις γροθιές μας, στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης στους λαούς που βιώνουν τα δεινά του ιμπεριαλιστικού πολέμου», τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Τάτσης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Παρεμβάσεις σε Αλεξανδρούπολη και Δράμα

Ελευσίνα
Ελευσίνα
Συμβολικές παραστάσεις διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Κυριακή οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και σε Αλεξανδρούπολη και Δράμα, ενάντια στη παρουσία αμερικανοΝΑΤΟικών στρατευμάτων στην περιοχή.

Στην Αλεξανδρούπολη πραγματοποιήθηκε παρέμβαση έξω από το στρατόπεδο «Γιαννούλη», το οποίο έχει επιλεγεί από τον αμερικανικό στρατό προκειμένου να εγκατασταθεί σε αυτό μόνιμη δύναμη περίπου 300 - 400 Αμερικανών που συμμετέχουν στην διεκπεραίωση ΝΑΤΟικών δυνάμεων από την περιοχή.

Οι συγκεντρωμένοι στην πύλη του στρατοπέδου φώναξαν συνθήματα όπως «ΗΠΑ και Ρωσία τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», «Η Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών» και «Εξω από του ΝΑΤΟ τα σφαγεία, κανένας φαντάρος στην Ουκρανία», ενώ γράφτηκε με σπρέι το σύνθημα «NATO killers go home».

Επίσης, με ντουντούκα εκφράστηκαν η αλληλεγγύη στους φαντάρους και η θέση του Κόμματος να μην υπάρξει καμία συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. «Δεν πρέπει να πολεμήσουμε για τα συμφέροντα των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας, που αποφάσισαν στο έδαφος της Ουκρανίας να λύσουν τους λογαριασμούς τους. Σήμερα είναι πιο κοντά από ποτέ ο κίνδυνος της εμπλοκής και της πόλης μας σ' αυτούς τους ανταγωνισμούς», αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο μήνυμα προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και τους φαντάρους στο στρατόπεδο «Γιαννούλη».

Πειραιάς
Πειραιάς
Αντίστοιχη παρέμβαση πραγματοποιήθηκε στη Δράμα, όπου μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ «υποδέχτηκαν» αγωνιστικά τους Αμερικανούς στρατιωτικούς στο σπήλαιο του Αγγίτη.

Ξεπερνώντας τα εμπόδια και τις απαγορεύσεις που έθεσε η αστυνομική δύναμη που είχε αναλάβει το έργο προστασίας των ΝΑΤΟικών μακελάρηδων, οι συγκεντρωμένοι πλησίασαν κοντά στον χώρο άφιξης και δήλωσαν μαχητικά ότι είναι ανεπιθύμητοι οι ΝΑΤΟικοί, όποια προβιά κι αν τους φορέσουν, καθώς τοπικοί παράγοντες επιχείρησαν τις προηγούμενες μέρες να τους παρουσιάσουν ως επισκέπτες - τουρίστες στην περιοχή.

«Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών»

Στη Λάρισα, το απόγευμα του Σαββάτου, αμέσως μετά την εκδήλωση που οργάνωσαν η Οργάνωση Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ και η ΚΟ Λάρισας του ΚΚΕ για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, σχηματίστηκε μια μαχητική διαδήλωση με βασικό σταθμό την 1η Στρατιά, σηματοδοτώντας την απαίτηση να σταματήσουν να χρησιμοποιούνται στρατιωτικές υποδομές, όπως αυτές στην 110 ΠΜ, ως στρατιωτικά - πολεμικά προγεφυρώματα από τους Αμερικανούς.

Εξω από την 1η Στρατιά οι διαδηλωτές έγραψαν στον δρόμο συνθήματα όπως «Καμία εμπλοκή, έξω οι βάσεις ΗΠΑ - ΝΑΤΟ», ενώ η πορεία ολοκληρώθηκε στο κέντρο της πόλης.



Αλεξανδρούπολη
Αλεξανδρούπολη

Δράμα
Δράμα
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ορμητήριο δυο πολέμων (2023-10-24 00:00:00.0)
Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά! (2022-07-12 00:00:00.0)
Κινητοποίηση ενάντια στην αναβάθμιση της εμπλοκής (2022-03-22 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο σε σχολές της Αθήνας (2022-03-09 00:00:00.0)
Η μετατροπή της Ελλάδας σε «κόμβο» ΝΑΤΟικών βάζει σε μεγάλους κινδύνους το λαό (2017-06-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ