Παρασκευή 4 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» - ΠΕΕΜΑΓΕΝ
Καταγγέλλουν τις επικίνδυνες συνθήκες στην επιβατηγό ναυτιλία

Ανακοίνωση για το έγκλημα στο «Euroferry Olympia»

Το κουφάρι του πλοίου στο λιμάνι του Αστακού

INTIME NEWS

Το κουφάρι του πλοίου στο λιμάνι του Αστακού
Για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα με την πυρκαγιά στο πλοίο του ομίλου «Grimaldi» στις 18/2 στα ανοιχτά της Κέρκυρας ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα - Μπρίντιζι (σήμερα έχει ρυμουλκηθεί στο Πλατυγιάλι Αστακού Αιτωλοακαρνανίας, όπου εξακολουθεί να καίει, 17 μέρες μετά), τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ τονίζουν σε ανακοίνωσή τους:

«Το πρόσφατο εφοπλιστικό έγκλημα με την πυρκαγιά στο "Euroferry Olympia", τους 8 νεκρούς και 3 αγνοούμενους, ανέδειξε για άλλη μια φορά τις επικίνδυνες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην επιβατηγό ναυτιλία.

Επικίνδυνες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις, την εντατικοποίηση της εργασίας, τα εξαντλητικά δρομολόγια, υπονομεύοντας την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής, ενώ ακόμα και οι φορτώσεις φορτηγών και οχημάτων γίνονται με βάση το μέγιστο κέρδος για τους εφοπλιστές, εκμεταλλευόμενοι το κάθε εκατοστό στον χώρο του γκαράζ.

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις διασωθέντων οδηγών φορτηγών από το "Euroferry Olympia", επισημαίνοντας ότι η στοιβασία γινόταν με τέτοιο τρόπο που δεν μπορούσαν να ανοίξουν οι πόρτες των φορτηγών.

Αντίστοιχες καταγγελίες έχουμε και για ακτοπλοϊκά πλοία στα οποία δεν τηρούνται ούτε οι προβλεπόμενες αποστάσεις στα γκαράζ των πλοίων, παραβιάζοντας τους κανόνες φόρτωσης που καθορίζονται στην Υπουργική Απόφαση 3131.1/15/96 (ΦΕΚ Β'/5/10-10-1997).

Η κατάσταση που επικρατεί στη στοιβασία φορτηγών - οχημάτων γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη σε περιόδους εορτών (Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά - Πάσχα) και ειδικά τους θερινούς μήνες.

Απαιτούμε το υπουργείο Ναυτιλίας και οι λιμενικές αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους, επιβλέποντας και εφαρμόζοντας τα προβλεπόμενα των κανόνων φόρτωσης, διασφαλίζοντας τον μέγιστο βαθμό ασφαλούς ναυσιπλοΐας των ακτοπλοϊκών πλοίων, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ